Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 07:00

İran umre seferlerini durdurdu

Büyüt
Küçült
İran umre seferlerini
Dünya Haberleri › İran umre seferlerini durdurdu haberi

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Yemende İran destekli Husilere yönelik 26 Martta başlattığı operasyonlar sonrası iyice bozulan Tahran-Riyad ilişkilerinde yeni bir kriz patlak verdi.

İran, tüm umre seferlerini iptal ettiğini duyurdu. uudi Arabistana yapılan umre seferlerini durdurdu. İran resmi haber ajansı, Cidde Havaalanında iki İranlı gence taciz iddialarının ardından İranın Suudi Arabistana tüm umre seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Kültür Bakanı Ali Cenneti, “Suçlular hapse atılana ve cezalandırılıncaya kadar umre seyahatleri duracak ve İrandan gerçekleşecek uçuşlar da askıya alınacak” dedi. İranlı bazı yetkililer, Mart ayında Suudi Arabistanın ‘umre vizesinde sorun çıkardığını bu nedenle umre ziyaretlerini durdurabileceklerini açıklamıştı.

Bir süre önce de umrenin ardından ülkelerine dönmek üzere aileleriyle Cidde Havalimanına gelen iki İranlı genç, Suudi Arabistanlı iki güvenlik görevlisinin arama bahanesiyle cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Olayı kınayan İranlı yetkililer, Suudi Arabistanın Tahran Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırarak nota vermişti. Tahranda Cumartesi günü yüzlerce kişi Cidde Havaalanındaki taciz iddiaları üzerine Suudi Arabistanı protesto etmişti. İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdulahiyan, Perşembe günü Suudi Arabistanlı yetkililerin taciz iddialarıyla alakalı olarak iki güvenlik görevlisini gözaltına aldıklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını açıklamıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024