Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2784 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 13:08

İran OHAL İlanı

Büyüt
Küçült
İran OHAL
İranda bir otel odasında tecavüz nedeniyle intihar eden genç bir kadının intiharından sonra protestolar çatışmalara dönüştü...

İrandaki Kürt kenti Mahabadda bir otelin 4. katından atlayarak intihar eden 25 yaşındaki Farinaz Hosravani in ölümü sonrası isyan çıktı. Yüzlerce kişi Tara Oteli i ateşe verdi. Olayın istihbaratçıların tecavüz girişimi sonrası çıktığı söyleniyor.

Dicle Haber Ajansı(DİHA) ın haberine göre, İranın Mahabad kentinde Kürt kızı Farinazın istihbaratçıların tecavüzüne uğrayarak intihar ettiği haberi üzerine kitlesel protesto gösterileri düzenlendi. Farinazın tecavüze uğrayıp yaşamına son verdiği Tara Oteli de ateşe verildi. İran da Kürt nüfusunun ağırlıkta olduğu Mahabadda çalıştığı otelde İran istihbarat birimi üyelerinin tecavüz girişimlerine karşı otelin dördüncü katına çıkarak intihar ettiği iddia edilen 26 yaşındaki Ferinaz Xosrawanî için eylem başlatan halk, Tara Oteli i ataşe verdi. 4 Mayısa gerçekleştiği belirtilen olay nedeniyle ayaklanan halk, sorumluların yargılanmasını istedi. 

OTELİN 4. KATINDAN DÜŞTÜ DENİLMİŞTİ 
Tara Oteli de çalışan 25 yaşındaki Farinaz Hosravani in 4 istihbarat görevlisinin tecavüz girişimi sonrası 4. kattan düşerek yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Rudaw, Farinazın otelin 4. katından tam olarak neden düştüğü bilinmiyor derken DİHA ise Farinazın tecavüzden kaçarken 4. kattan atlamak zorunda kaldığını yazdı. Tara Oteli ateşe verilirken, eylemlerin yayılarak devam ettiği ifade ediliyor. 

OHAL İLAN EDİLDİ 
Olayların büyümesi ile birlikte İrana bağlı özel güçler, halka saldırdı. Saldırılar sonucu 2 yurttaşın yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu saldırılarda 27 kişinin yaralandığı ve onlarca yurttaşın da gözaltına alındığı belirtiliyor. İran özel güçlerinin saldırısında ölü-yaralı sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılmazken, Mahabadda olağanüstü hal ilan edildiği ve şehrin binlerce asker tarafından kuşatıldığı kaydedildi. 

Kolluk kuvvetlerinin göstericilere müdahalesi sırasında yaralananlar ve gözaltına alınlar oldu. Mahabad halkı, Ferinaza cinsel saldırıda bulunan tecavüzcülerin ve olayda parmağı olduğunu düşündükleri otel sahibi Nadir Moludi yargı önüne çıkarılmasını istiyor. Farinazın ölümünden sonra başlayan isyanda rejim halkı taradı. İlk bilgilere göre 10 yaralı var.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024