Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

İran: Batı küstahlık ederse uranyum zenginleştirmeyi sürdürürüz

Büyüt
Küçült
İran: Batı küstahlık ederse uranyum zenginleştirmeyi
Dünya Haberleri › İran: Batı küstahlık ederse uranyum zenginleştirmeyi sürdürürüz haberi

İran Meclis Başkanı Laricani, ülkesi ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer uzlaşmaya ilişkin, Batılılar halkımıza karşı küstahlık ederse ihtiyacımız olan her düzeyde uranyum zenginleştirmeye devam ederiz dedi.

AA

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, resmi haber ajansı IRNAya yaptığı açıklamada, nükleer müzakerelerde dürüst olmamakla suçladığı Batı ülkeleri ve ABDyi, Batılılar küstahlık eder ve müzakerelerde verdikleri sözleri yerine getirmezlerse, halkımıza ikili oynarlarsa biz de kendi yolumuza geri döneriz sözleriyle uyardı.

Bunu tekrar söylüyoruz, eğer uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirmeyi durdurduysak, ihtiyacımız olmadığı için yaptık” diyen Laricani, karşı tarafın İran halkına karşı küstahça davranması durumunda ihtiyaç duydukları her oranda uranyum zenginleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu sabah Twitter hesabından anlaşma metninin yazımına devam ettiklerini, üretilen sahte nükleer krizi sonlandırmaya kararlı oldukları notunu paylaşmıştı.

İran ile BM in 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya ın oluşturduğu  5+1 Grubuyla yürütülen müzakerelerde, 2 Nisanda uzlaşmaya varılmıştı. 

Taraflar, 30 Hazirana kadar nihai anlaşma metnini imzalamayı hedefliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024