Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2236 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

İran 4 maddelik Yemen planını BMye sundu

Büyüt
Küçült
İran 4 maddelik Yemen planını BMye
Dünya Haberleri › İran 4 maddelik Yemen planını BMye sundu haberi

Dışişleri Bakanı Zarif tarafından gönderilen mektupta ateşkes çağrısı, tüm bölgelere yardım ulaştırılması, müzakerelere dönülmesi ve ulusal birlik hükümeti kurulması talepleri yer aldı

AA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Ban Ki-muna gönderdiği mektupta Yemen için dört maddelik plan sundu.

Zarif mektubunda, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısının Yemendeki durumu daha da kötüleştirdiğini belirterek, bu operasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu.

Saldırıların genellikle sivil yerleşim birimlerini, okul, hastane, yol ve fabrikaları hedef aldığını öne süren Zarif, saldırılar nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Yemendeki kaostan terörist grupların fayda sağladığını ve kentleri ele geçirdiğini ifade eden Zarif, uluslararası toplumun sorunun çözümü için daha fazla inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

Zarif mektubunda, ülkede ateşkes ilan edilmesi ve yabancı askeri saldırıların durdurulması, Yemen halkına acil insani yardımın engelsiz ulaştırılması, tüm tarafların dahil olacağı müzakere sürecinin yeniden başlatılması ile tüm tarafların yer alacağı ulusal birlik hükümetinin kurulmasını içeren dört maddelik planı Genel Sekretere sundu. 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da dün Washingtonda yaptığı konuşmada Yemende tüm taraflarca derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024