Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2136 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

İngilterede enflasyon sıfıra geriledi

Büyüt
Küçült
İngilterede enflasyon sıfıra
Dünya Haberleri › İngilterede enflasyon sıfıra geriledi haberi İngilterede şubat ayında tüketici endeksi sıfıra (yüzde 0) gerileyerek tüm zamanların en düşük seviyesine indi.
AA

İngiltere'nin Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamada, İngiltere'de şubat ayı tüketici endeksinin bir önceki ayda kaydedilen 0,3 oranından yüzde 0'a gerilediği kaydedildi.

ONS, şubat ayında enflasyonun azalışına elektronik aletler, kitap, oyuncak, gıda ve mobilya fiyatlarındaki hareketlerin katkıda bulunduğunu belirtti.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne konuya ilişkin, "Enflasyonun yüzde sıfıra gerilemiş olması Britanya ekonomisi için bir ilk. Düşük petrol fiyatları nedeniyle oluşan düşük enflasyon ailelerin bütçesi için iyi bir haber" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise enflasyonun sıfıra gerilemiş olmasının bir rekor olduğunu vurgulayarak, "Aile bütçeleri için enflasyonun bu seviyesi iyi bir haber. Uzun vadeli ekonomik programımızın işe yaradığına dair bir işaret" ifadesini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney geçen ay Londra'daki enflasyon raporu toplantısında ülkede enflasyonun bahar aylarında negatife seviyeye gerileyebileceğini, yılın geri kalanında ise sıfıra yakın olabileceğini söylemişti.

BoE enflasyon raporunda İngiltere ekonomisine ilişkin 2015 büyüme tahmini yüzde 2,9'da bırakılırken, 2016 tahmini yüzde 2,6'dan yüzde 2,9'a, 2017 tahmini de yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye revize edilmişti. Raporda 2015 enflasyon beklentisi ise yüzde 1,4'ten yüzde 0,5'e çekilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024