Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2241 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:35

İngiliz halkı koalisyon istemedi

Büyüt
Küçült
İngiliz halkı koalisyon
Dünya Haberleri › İngiliz halkı koalisyon istemedi haberi

İngilterede yapılan seçimlerde halk, koalisyon senaryolarına prim vermeyerek, Başbakan David Cameronun Muhafazakar Partisini iktidara taşıdı. Cameron AByi referanduma götürüyor.

Birleşik Krallıkta önceki gün yapılan genel seçimlerde, İngiliz halkı koalisyon istemediğini göstererek, Muhafazakar Partiyi tek başına iktidara taşıdı. Başbakan David Cameron yeni hükümet döneminde ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini referanduma götüreceğini söyledi. Cameron, tek başına iktidar olmasını sağlayan 326 sandalye sayısına ulaştıktan sonra eşi Samantha Cameron ile birlikte Buckingham Sarayına İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşmeye gitti. Görüşmenin ardından başbakanlığa dönen Cameron, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Muhafazakar Parti çoğunluk hükümeti kuracağım” sözleriyle konuşmasına başlayan Cameron, 5 yıl boyunca koalisyon ortağı olan ve bugünkü genel seçim sonucundan sonra istifa eden Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Nick Clegge teşekkür etti.

“Vadettiklerimiz gerçekleşti”

Koalisyon hükümetinin 5 yıl boyunca kaydettiği başarıları daha da ileri taşıyacaklarını ifade eden David Cameron, şöyle konuştu: “Ülkemizde özel bir şeyin eşiğinde olduğumuza inanıyorum. Birleşik Krallıkı, çalışmak isteyen herkesin iyi bir hayat sürebileceği bir yer haline getirebiliriz. Seçim beyannamemiz çalışan insanlar için. Çoğunluk hükümeti olarak vadettiğimiz herşeyi gerçekleştireceğiz. 3 milyon kişiye staj imkanı, çocuk bakımı için daha fazla yardım, yeni evler inşa etme, yeni iş olanakları oluşturma ve Avrupadaki geleceğimizle ilgili referandumu yapacağız.” Cameron, Birleşik Krallıkın 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliği konusunda önce Brüksel ile müzakere etmek, daha sonra ise 2017 yılının sonuna kadar ülkede AB üyeliğiyle ilgili referandum yapmak istiyor. David  Cameron, Brükselin elinde çok fazla yetki olduğuna inanıyor.   

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024