Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1743 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 14:10

İki Kıbrıslı Türk Malezyada idama mahkum edildi

Büyüt
Küçült
İki Kıbrıslı Türk Malezyada idama mahkum

İki Kıbrıslı Türk Malezyada idama mahkum edildi PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Rum Kesimindeki Larnaka kasabasında ikamet eden Muhammet Osman ve Mehmet Oktay isimli iki Kıbrıslı Türkün 2011 yılında Malezyaya girişlerinde uyuşturucu madde bulundurmaktan tutuklandıklarını hatırlatarak, çıkarıldıkları mahkemede idama mahkum edildikleri bilgisinin Rum makamlara ulaştığını yazdı.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığının dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iki Kıbrıslı Türkün tutuklandıkları günden itibaren tüm masraflarının karşılandığını ve konunun diplomatik yollarla Malezya Başbakanı ve Dışişleri Bakanının gündemine de getirildiğini duyurduğunu yazdı.

KARAR TEMYİZE GÖTÜRÜLECEK

Habere göre açıklamada, Yeni Delhideki Rum Yüksek Komiserinin altı kez Malezyaya giderek Kıbrıslı Türklerle ve Malezya makamlarıyla temaslarda bulunduğu ve mahkumlara ekonomik yardım da yapıldığı iddia edilirken, mahkeme kararının temyize götürüleceği ve ABnin Malezyadaki temsilciliği aracılığıyla girişim başlatılma ihtimalinin ele alındığı vurgulandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024