Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3045 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 15:39

İhvan lideri hapishanede hayatını kaybetti

Büyüt
Küçült
İhvan lideri hapishanede hayatını
Mısırdaki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden Muhammed el- Fellahci hapishanede hayatını kaybetti.

Uluslararası Hukuk Merkezi Mısır Sorumlusu, hapishanede ölümlerin giderek arttığına dikkati çekerek, darbenin gerçekleştirildiği 3 Temmuz 2013 en bu yana Mısır hapishanelerinde ölen kişi sayısının 265e ulaştığını söyledi.

Müslüman Kardeşlere ait Nafizetu Mısr (Mısırın Penceresi) sitesinde yer alan habere göre, İhvanın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) milletvekillerinden Fellahci (58), Dimyat aki Camsa Hapishanesi de, edavisi yapılmadığı için yaşamını yitirdi.

Dimyat aki İhvan Mensuplarını Savunma Kurulu kaynakları da 2014 e çıkarılan bir kararla feshedilen parlamentonun üyelerinden Fellahci in, 8 Nisanda safra kesesi iltihabı ve böbrek taşı şikayetiyle Dimyat Devlet Hastanesi e kaldırıldığını belirtti.

Kaynaklar, Dimyat Devlet Hastanesi de yapılan kontrollerin ardından hapishaneye yeniden gönderilen Fellahci in bu sabah hayatını kaybettiğini ifade etti.

Terör örgütü e üye olmak ve şiddete teşvik etmek suçlamasıyla 26 Ağustos 2013 e gözaltına alınan Fellahci, aynı yıl ekim ayında Camsa Hapishanesi e sevk edildi. Hakkında verilen 3 yıllık hapis cezası bozulan Fellahci in davasının salı günü yeniden görülmesi bekleniyordu.

 d2

Hapishanelerdeki ölü sayısı darbeden bu yana 265e yükseldi

Öte yandan Merkezi Cenevrede bulunan El-Kerame Uluslararası Hukuk Merkezi Mısır Sorumlusu Ahmed Muferreh, yaptığı açıklamada, hapishanede ölümlerin giderek arttığına dikkati çekerek, darbenin gerçekleştirildiği 3 Temmuz 2013 en bu yana Mısır hapishanelerinde ölen kişi sayısının 265e ulaştığını söyledi.

Muferreh, söz konusu kişilerden 135inin ölümünün Abdulfettah es-Sisi in Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra gerçekleştiğini aktardı.

Hapishanede hayatını kaybeden İhvan yetkilileri

İçişleri Bakanlığı, 13 Mayıs Çarşamba günü yaptığı açıklamada, arbede ve polis merkezi önünde gösteri düzenleme suçlamalarıyla 7 yıl hapse mahkum edilen İhvan yetkililerinden Prof. Dr. Ferid İsmailin, karaciğer rahatsızlığı sebebiyle öldüğünü öne sürmüş, Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü) ise BM raportörüne, söz konusu ölümün ihmal sebebiyle gerçekleştiği yönünde şikayet dilekçesi göndermişti.

Kasım ayında, İhvan yetkililerinden Ebu Bekir el-Kadi ve Ayn Şems Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tarık el-Gandur tutuklu bulundukarı hapishanelerde hayatını kaybederken,İhvanın Dekahliye il yöneticilerinden Safvet Halil (57) ise hapishanede yakalandığı kanser hastalığı sebebiyle 27 Eylül 2013 e yaşamını yitirmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024