Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1812 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 12:13

Hz. Muhammed karikatürlerinin yarıştığı salonun dışında silahlı çatışma: 2 ölü

Büyüt
Küçült
Hz. Muhammed karikatürlerinin yarıştığı salonun dışında silahlı çatışma: 2

Salonun bulunduğu Garland bölgesi polisinden yapılan açıklamada, bir otomobildeki iki kişinin salonun dışında bulunan güvenlik görevlilerine ateş açtığı, polislerin karşılık vermesi sonucu iki saldırganın öldürüldüğü, bir güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırının Curtis Culwell Centerda düzenlenen karikatür yarışmasıyla ilgisi olup olmadığı ve saldırganların kimliği konusunda bilgi verilmedi. Önünde saldırı gerçekleşen salonda, daha önce de provokatif eylemler gerçekleştiren İslam karşıtı Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi adlı kuruluş Hz. Muhammed karikatürleri yarışması düzenliyordu. 10 bin dolar ödüllü yarışmaya Hollandalı politikacı Geert Wilders da katılmıştı.

Çatışmanın ardından salonun boşaltıldığı kaydedildi. Yarışmayı düzenleyen kuruluş daha önce de New Yorkta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarına İslam merkezi açılmasına karşı kampanya yürütmüş, İslam karşıtı ilan yayınlamak için ABD genelinde billboardlar kiralamıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024