Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2427 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor

Büyüt
Küçült
Husi karşıtı operasyon kararlılıkla
Dünya Haberleri › Husi karşıtı operasyon kararlılıkla sürüyor haberi

Kararlılık Fırtınası operasyonu çerçevesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemende İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarına ara vermeden devam ediyor.

Erdinç Akkoyunlu

Çarşamba gecesi Suudi Arabistan önderliğindeki, Ürdün, Mısır, Sudan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirliklerinin yewr aldığı koalisyon Yemende İran destekli Husilere karşı saldırılarını kararlılıkla sürdürüyor. Türkiyenin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa, Fas ve Belçika gibi ülkelerin de siyasi destek verdikleri koalisyonun dünkü saldırılarında başkent Sanada Husilerin kontrolünde olan Başkanlık Sarayının yakınındaki bölgeler hedef alındı.

Kamplar bombalandı

BaÅŸkent Sana, Sada ve Maribdeki askeri eÄŸitim kışlaları ile füze bataryaları ve mühimmat depoları bombalandı. Husilerin merkezi olan Sada kentinde ve baÅŸkent Sanada silah depoları da hedef alındı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, hava saldırılarında devrik lider Salih rejimi taraftarlarına ait “Sabaha” kampı bombalandı. YoÄŸun patlama seslerinin duyulduÄŸu kamptan dumanların yükseldiÄŸi görüldü. Devrik lider Salihin oÄŸlu Ahmed Ali Abdullah Salihin kontrolündeki kampta, çoÄŸu Amerika tarafından Yemen ordusuna destek için verilen geliÅŸmiÅŸ silahlar bulunuyordu.  Öte yandan, CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadiyi destekleyen Güney Halk Komitesi, Adende ikinci bir emre kadar 19.00 - 07.00 saatleri arasısokaÄŸa çıkış yasağı getirildiÄŸini duyurdu. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ise, Yemene baÅŸlatılan operasyon kapsamında bir kara harekâtı planının henüz söz konusu olmadığı, “Ancak gerektiÄŸi takdirde hazırız” mesajı yayımladı.

İrandan Yemene yardım açıklaması

Ä°ran, Yemendeki hava saldırılarında yaralananları ülkesinde tedavi edebileceÄŸini açıkladı. Tahran yönetimi ayrıca Yemen  hükümetinin  istemesi halinde bu ülkeye tıbbi yardım ve doktor  göndermeye de hazır olduÄŸunu bildirdi.

Åžii milisler DEAÅž gibi tehlikelidir

Yemende terör estiren Ä°ran destekli Husi Ensarullah Hareketine ve ‘Devrik lider Ali  Abdullah Salihe baÄŸlı askeri üslere Suudi Arabistan öncülüğünde düzenlenen hava operasyonunu STARa deÄŸerlendiren Orta DoÄŸu uzmanlarından Ä°stanbul Kültür Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Prof. Hasan Köni, “ABD Suudi Arabistanı darıltmak istemez. Koalisyonun Yemene müdahelesini istiyor. Karşılarında düzenli ordu yok. ABDnin müttefiki olarak Türkiye de buna üç uçakla katılacak. ABD, Kürtlerin DEAÅž ile mücadelesinde Åžii milislerin de yer almasına ses çıkartmadı. Ama son dönemde Pentagon ile CIA, ‘Åžii milisler DEAÅžtan daha tehlikeli demeye baÅŸladı. O zaman baÅŸlarına bir ÅŸey geleceklerini hissetmiÅŸtik. Ä°rana yönelik de böyle bir durum söz konusu oldu. Türkiye bu noktada bu politikaların dışında kendi müttefikleri Suudi Arabistan ve ABDnin yanında yer alıyor. Suudi Arabistana yeni kral döneminde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan iki kez gitti, hem cenazeye hem ziyarete. Türkiye bu noktada kendi açısından önemli pozisyonda bulunarak üzerine düşeni

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024