Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2498 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:07

Hindistanda aşırı sıcaklar can alıyor

Büyüt
Küçült
Hindistanda aşırı sıcaklar can
Dünya Haberleri › Hindistanda aşırı sıcaklar can alıyor haberi Hindistanın bazı bölgelerinde 48 dereceye kadar çıkan aşırı sıcaklar nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Ölümlerin büyük kısmının meydana geldiği ülkenin Telangana ve Andhra Pradesh eyaletlerinde cumartesi gününden itibaren en az 140 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Telangana eyaletine bağlı bağlı 10 farklı mahallede 186, Batı Bengal eyaletinde en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Uttar Pradesh eyaletine bağlı Allahabad kentinde hava sıcaklıklarının 48 dereceye ulaştığını ifade eden yetkililer, Hindistan vatandaşlarına gerekmedikçe dışarı çıkmamaları ve sık sık sıvı tüketmeleri uyarısında bulundu.

Andra Praesh eyaleti Afet Yönetimi Birimi Yetkilisi Tulsi Rani, geçtiğimiz hafta bölgede en az 246 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Rani, hayatını kaybeden kişilerin direkt olarak güneş ışığına maruz kaldıklarını ve genellikle 50 yaşının üzerinde olduğunu sözlerine ekleyerek, “Şemsiye, şapka kullanmak, çok miktarda su veya ayran tüketmek ve pamuklu kıyafetler tercih etmek gibi bazı önlemler almaları uyarısında bulunduk” dedi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise, aşırı sıcakların birkaç gün daha etkili olacağı ifade edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024