Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2158 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

Hamas 2. Mekke uzlaşısına destek verdi

Büyüt
Küçült
Hamas 2. Mekke uzlaşısına destek
Hamas yetkililerinden Muhammed ez-Zehhar, Filistinde mutabakatın sağlanması için Hamasın, 2. Mekke uzlaşısını desteklediğini aktardı.

AA El Cezire Mübaşir Kanalında konuşan Zehhar, Filistindeki bölünmeyi sonlandırmak amacıyla uluslararası ve bölgesel bir çabanın varlığına işaret ederek, Hamas, Filistinde yeniden bir mutabakatın sağlanmasını destekliyor. Bölünmenin sonlandırılması yönündeki tüm maddelerin uygulanması noktasında, Suudi Arabistan ya da herhangi bir Arap ülkesinin girişimini memnuniyetle karşılarız dedi.    Suudi Arabistana Hamas ve Fetihi bir araya getirme çağrısında bulunan Zehhar, ülkeyi ayrıca sağlanacak anlaşmanın maddelerinin, oluşturulacak bir Arap komitesi tarafından izlenmesi şartıyla 2. Mekke anlaşması için de çalışmaya çağırdı.    Zehhar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbası ise mutabakat konusunda oyalama politikası izlemekle suçladı.   Filistindeki Hamas ve Fetih hareketleri arasında 8 Şubat 2007de dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz başkanlığında Mekke Anlaşması adı verilen bir uzlaşı sağlanmış ancak birkaç ay sonra taraflar arasındaki çatışmaların yeniden başlaması nedeniyle anlaşma bozulmuştu.    Fetih ve Hamas, 23 Nisan 2014 e ulusal uzlaşı hükümeti konusunda anlaşmış ancak kurulan hükümetin İsrail ablukası altındaki Gazzedeki çalışmaları konusunda ilerleme sağlanamamıştı. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024