Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2415 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 07:04

Güvenliğimiz için Türkiye biricik

Büyüt
Küçült
Güvenliğimiz için Türkiye
Dünya Haberleri › Güvenliğimiz için Türkiye biricik haberi

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Sea, Bir sabah uyandık ve Rusyanın Kırımı ilhakıyla farketttik ki, dünyanın en tehlikeli yerlerinden birisi Avrupa dedi. Türkiyenin konumuna vurgu yapan Sea, Güvenliğimiz için Türkiye biricik ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Jamie Patrick Shea, Bahçeşehir Üniversitesinin düzenlediği  konferansta konuştu. “Avrupanın güvenliği açısından olmak istediğimiz, olmayı ümit ettiğimiz noktada değiliz” ifadelerini kullanan Shea, NATOnun son 25 yılda Ortadoğudan Afganistana bir dizi başka sorunla uğraştığını ve Avrupanın zaten güvende olduğunu varsaydığını anlattı.

Türkiyenin konumu büyük avantaj

Genel Sekreter Yardımcısı Shea, “Bir sabah uyandık ve Rusyanın Kırımı ilhakıyla, Ukraynanın doğusundaki faaliyetleriyle birdenbire fark ettik ki, dünyanın en tehlikeli yerlerinden birisi Avrupa” diye konuştu. NATOnun eş zamanlı krizlere müdahale konusunda üyeleri arasında “önceliklere” ilişkin bir anlaşmanın sağlanmasının zorluğuna dikkati çeken Shea, “Türkiye, Polonyadaki ve Baltık ülkelerindeki faaliyetlere katkı sağlıyor. Ancak kendi bölgesindeki tehditlere de diğer üyelerden aynı dikkati ve ilgiyi bekleyecektir” görüşünü dile getirdi.

Jamie Patrick Shea, Türkiyenin İslam İşbirliği Teşkilatına üye ve  Şangay İşbirliği Örgütünde gözlemci olan tek NATO üyesi olduğunu hatırlatarak “Türkiye, biricik bir konumda. Biz dünyayı yeniden bölümlere ayırmak, ya şundansın ya bundan demek istemiyoruz. Bunu Putin yapıyor. Türkiyenin diğer ülkelerle iyi ilişkiler içinde olması bizim için avantaj. Bu, bizim yeni ortakları kendimize çekmemiz için de yardımcı oluyor” değerlendirmesini yaptı.

6 bin DEAŞ militanı öldürüldü

Suriyede DEAŞa yönelik muhtemel kara harekatıyla ilgili bir soru üzerine Shea, “Hava saldırıları başarılı oldu. ABD, saldrıların başlangıcından bu yana 6 bin DEAŞ militanının öldürüldüğünü değerlendiriyor. Bu  büyük bir sayı. DEAŞ büyük bir örgüt ama bu türden kayıplara uzun süre dayanacak kadar da büyük değil” ifadelerini kullandı. Shea, Eğit-Donat programıyla ilgili soruya ise, “Hiçbir politika risksiz değildir. Her defasında yüzde yüz mükemmel sonuç alan politika yoktur. Ancak Türkiyede eğitilecek kişiler dikkatle seçiliyor” cevabını verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024