Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2183 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 13:59

Greenpeace Pasifik Okyanusundaki eylemini sona erdirdi

Büyüt
Küçült
Greenpeace Pasifik Okyanusundaki eylemini sona

Kuzey Denizinde sondaja şiddetle karşı çıkan 6 Greenpeace eylemcisi herhangi bir mahkeme kararı çıkmadan, petrol platformundan inip botlarla Greenpeacein Esperanza gemisine geri döndü.

Esperanza gemisinden botlarla hareket ederek Polar Pioneerın güvertesi altında kamp kuran ve hiçbir şekilde geminin navigasyonuna ya da operasyonuna müdahale etmediklerini belirten Greenpeace eylemcileri, ABD, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç ve Avusturya vatandaşı. Eylemciler, yanlarında getirdikleri ekipmanla gerçek zamanlı olarak bütün dünya ile sosyal medyadan iletişim kurarken, canlı yayında videolar yayınladı.

Çarşamba günü Shell firması, bir Alaska federal mahkemesine başvurarak, 6 Greenpeace eylemcisinin uzaklaştırılması için geçici bir mahkeme emri talep etmişti.
Shellin dava başvuru dilekçesinde, Greenpeace ABDnin firmalarına karşı pervazsız davranışı devam etti. Shell 2015 yazında Kuzey Buz Denizine dönmek niyetinde olduğunu duyurdu. Greenpeace ABD derhal Shelli durdurmak için yeniden kampanyayı başlattı ifadelerine yer verildi.

Shell firmasından yapılan bir açıklamada ise Greenpeace eylemcilerinin kendi hayatları gibi gemilerindeki mürettebatın hayatını da tehlikeye attığı ileri sürüldü.

Greenpeace, Shellin mahkeme başvurusuyla ilgili olarak, petrol platformunun uluslararası sularda olduğunu ve ABD mahkemelerinin uluslararası sulara müdahale yetkisinin olmadığını belirtmişti. ABD saatiyle cuma akşamı, federal yargıç Shellin talebine derhal karar çıkarmayı reddetmiş ve bir-iki gün içinde kararı açıklayacağını kaydetmişti.

Greenpeace ABD Sözcüsü Travis Nichols, yaptığı açıklamada, mekanın Shellin şikayeti için uygun olmadığını belirtirken, petrol firmasının 28 Nisanda ihtiyati tedbir duruşmasında hakime diğer yasal argümanları sunacaklarını bildirdi.

Kuzey Kutbuna doğru hareket eden Shell filosundaki Noble Discoverer, dünyanın en eski petrol sondaj gemilerinden biri. Shellin 2012de Kuzey Buz Denizindeki denemeleri başarısız olurken, deneme sırasında büyük tehlike atlatılmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024