Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2012 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

Gazzenin dünyayla bağlantısı tamamen koptu

Büyüt
Küçült
Gazzenin dünyayla bağlantısı tamamen
Dünya Haberleri › Gazzenin dünyayla bağlantısı tamamen koptu haberi

Gazzenin, zaruri durumlarda açılan sınır kapılarının da kapatılmasıyla, dış dünyayla bağlantısı tamamen kesildi.

AA

İsrailin yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze in, zaruri durumlarda açılan sınır kapılarının da kapatılmasıyla, dış dünyayla bağlantısı tamamen kesildi.

İsrailin Gazze tarafından roket atıldığını gerekçe göstererek, zaman zaman açılan, bölgenin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim ve diplomatik geçişlere tahsis edilen Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ı süresiz kapatması, Refah Sınır Kapısı ın da Mısır yönetimi tarafından uzun süredir kapalı tutulması, Gazzelilerin günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmesine neden oldu.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapılarının tamamının kapatılmasıyla Gazzelilerin, dünyadan izole edildiğini belirterek, Kapıların bir gün bile kapatılması ticareti olumsuz etkiliyor. Çünkü, söz konusu durum akaryakıt ve doğalgaz girişine doğrudan yansıyor dedi.

Sınır kapılarının Yahudilerin bayramları ya da çeşitli güvenlik gerekçeleriyle sık sık kapatıldığını hatırlatan Galban, Tekrarlanan bu durum Gazzelilerin sıkıntılarını ikiye katlıyor diye konuştu.

Filistin-Mısır sınırındaki tünellerin imha edilmesi nedeniyle ticari geçişlerin yalnızca Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı aracılığıyla gerçekleştiğini ifade eden Galban, söz konusu kapı açık olduğunda dahi Gazzelilerin ekonomik ve insani tüm ihtiyaçlarının karşılanamadığını kaydetti.

 

- KARARA TEPKİ

Öte yandan Gazze Ablukasını Kırma Komitesi de İsrailin sınır kapılarını kapatmasını kınadı.

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, sınır kapılarının hiçbir siyasi ve güvenlik gerekçesi altında kapatılmasının doğru olmadığı vurgulanarak, uluslararası toplumdan kapıların açılması için devreye girmesi talep edildi.

Açıklamada, Sınır kapılarını keyfi müdahalelerle kapatmak Gazzelilerin insani ihtiyaçlarını temin etmesine engel olmak ve tüm anlaşmaları ihlal etmek anlamına gelir. İsraile söz konusu uygulaması için uluslararası yaptırımlar uygulanmalı denildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Son günlerde Gazze Şeridi den roket atılmasının ardından Savunma Bakanı Moşe Yalonun kararıyla Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapıları acil insani durumlar haricinde kapatılmıştır açıklamasında bulunmuştu.

İsrailin 2006dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazzede giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6sı, İsrailin kontrolünde bulunuyor. Bölgenin 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun, yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeriaya geçişi; Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için zaman zaman açılıyor.

Mısır yönetimi de Temmuz 2013 eki darbenin ardından Refah Sınır Kapısını kapatmış, söz konusu kapı o tarihten bu yana yılda bir kaç kez kısa süreliğine ve bazen tek taraflı olarak açılıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024