Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2638 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 14:51

Gazzede Hamas kararına tepki

Büyüt
Küçült
Gazzede Hamas kararına

Hamasın çağrısıyla Gazzede toplanan ve ellerinde Hamas bayrakları taşıyan bir grup Filistinli, Mısır yargısının kararını kınadı.

Hamas yetkililerinden İsmail Rıdvan, gösteri sırasında yaptığı konuşmada Mısır mahkemesinin kararı, Filistin halkını ve direnişini diz çöktürmeyi hedeflemiştir. Hamasın terör örgütü kabul edilmesi, dengeleri tersine çevirir dedi.

Hamasın işgalci İsrail ile mücadele ettiğini belirten Rıdvan, Mısırdaki siyasi partilere, ülkelerinin tutumunu değiştirmesi noktasında acil harekete geçme çağrısında bulundu.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, dün, Hamas hareketinin Terör örgütü olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı.

Askeri kanadı da terör örgütü ilan edilmişti

Mısırda Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocakta da Hamasın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarını terör örgütü olarak ilan etmiş, Hamas mahkemenin kararının İsrailin çıkarlarına hizmet ettiğini söyleyerek tepki göstermişti.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 4 Mart 2014te de Hamasın Mısırdaki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına karar vermişti.

Mısır basını sık sık Hamas ve askeri kanadı İzzettin Kassam Tugaylarını Sinadaki saldırılara karışmakla suçluyor. Bazı Mısırlı basın mensupları, televizyon programlarında, Mısır ordusundan Haması vurmasını istemişti. Hamas iddiaları reddediyor.

Hamas, 3 Ocakta 17 yaşında bir Filistinli gencin Gazze Şeridi sınırında Mısır güvenlik güçlerince öldürülmesini kınayarak bunun komşu kardeş ülkelerin arasındaki ilişkiye uygun olmadığını belirtmişti.

Sinaya tampon bölge

Mısır 24 Ekimde Gazze sınırına yakın olan Sina Yarımadasında 30 Mısırlı askerin öldürüldüğü saldırının ardından 10 kilometrelik Gazze sınırında bir tampon bölge oluşturulmasına karar vermişti. Tampon bölgenin derinliği önce 500 metre olarak açıklandı ancak daha sonra 1 kilometreye kadar genişletilmesine karar verildi. Tampon bölgenin inşa sürecinde yaklaşık 800 ev yıkıldı.

Mısır, Gazzedeki Haması Sinadaki silahlı grupları desteklemekle suçluyor. 3 Temmuz darbesinden bu yana Kahire, Gazze sınırında 1600 tünel imha ettiğini açıklamıştı. Tüneller İsrail ablukası altında olan Gazzeye silah, gıda ve para akışını sağlıyordu.

Mısırda demokratik seçimlerle cumhurbaşkanı seçilen ilk başkan Muhammed Mursinin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından Sinada orduyu hedef alan saldırılarda ciddi bir artış gözlemlenmişti. Mısır yargısı, 31 Ocakta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları hakkında benzer karar vermişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024