Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1911 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Gazeteciden Mogheriniye tokat gibi soru

Büyüt
Küçült
Gazeteciden Mogheriniye tokat gibi
Dünya Haberleri › Gazeteciden Mogheriniye tokat gibi soru haberi

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, denizden kurtarılan ve boğulan mültecilerle ilgili yuvarlak açıklamalar yaparken, bir gazeteci kendisine öyle bir soru sordu ki...

AA

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Akdenizde göçmen trajedilerinin engellenmesi için hem kurtarma çalışmalarını hem de kaçakçılık yapan örgütlerle mücadeleyi güçlendireceklerini belirterek, AB olarak denizde kurtarılan hiçbir göçmen ya da mülteciyi kendi isteği dışında geriye göndermeyeceğiz dedi.

Mogherini, BM Güvenlik Konseyi de Akdenizdeki göçmen kaçakçılığı ile mücadele ve mültecilerin kurtarılması konulu toplantıda Konsey üyelerinden destek istedi.

Sorunun iki yönü olduğunu, bunlardan birinin göçmen kaçakçılığı yapan örgütlerle mücadele diğeri ise mültecilerin kurtarılması olduğunu ifade eden Mogherini, Bu büyük sorumluluk sadece AB in değil tüm uluslararası toplumun sorumluluğu. Göçmen kaçakçılığı yapan örgütlerin dağıtılması ve Akdenizde hayatların kurtarılması için BM Güvenlik Konseyi in desteğine ihtiyacımız var dedi.

AB ülkeleri, göçmen kaçakçılığı yapan örgütlerle mücadele için, kaçakçı gemilerinin tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmesi ve örgütlerin kaçakçılık yoluyla elde ettikleri gelirlere el konulmasını istiyor.

Yasal olarak bunun sağlanabilmesi için Konseydeki AB üyesi ülkeler İngiltere, Fransa, Litvanya ve İspanya ın, BM Şartı ın güç kullanmaya izin veren 7. bölümü altında bir karar tasarısı hazırladığı öğrenildi. 

Mogherini, BMGK toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da, göçmen kaçakçılarıyla mücadele için öngörülen planları içeren BM Güvenlik Konseyi karar tasarısının kısa süre içinde üyelere dağıtılacağını söyledi.

Metin üzerinde daha fazla çalışma yapılabileceğini ifade eden Mogherini, gazetecilerin Rusya ın kaçakçı gemilerinin tahrip edilmesine karşı çıktığı yorumlarının sorulması üzerine, Konsey üyelerinin bu mücadelede kendilerine destek vermelerini beklediklerini kaydetti.

Kaçakçılık yapan örgütlerin bazılarının Ortadoğu ve Afrikada terörizmi de finanse ettiklerini kaydeden Mogherini, Bu örgütler, çaresiz insanlara umut pazarlıyor diye konuştu.

GÖÇMENLER GERİ GÖNDERİLMEYECEK

Mogherini, Avrupa Konseyi olarak can kayıplarını önlemek için Akdenizdeki görünürlülüklerini ve kurtarma operasyonlarını güçlendirme kararı aldıklarını anlatarak, AB olarak denizde kurtarılan hiçbir göçmen ya da mülteciyi kendi isteği dışında geriye göndermeyeceğiz. Kurtarılanlara uluslararası hukuk çerçevesinde muamele edilecek dedi. 

Göçmenlerin kendi ülkelerindeki krizler nedeniyle böyle tehlikeli bir yolculuğa çıkmak zorunda kaldıklarını da vurgulayan Mogherini, bu ülkelerdeki krizlerin ve insan hakları ihlallerinin çözümünün göçmen kaçakçılığı ile mücadelede önemli olduğunu dile getirdi.

GAZETECİDEN TOKAT GİBİ SORU

Mogherini, gazetecilerin Neden önceliği çaresiz insanların kurtarılmasına değil de kaçakçılıkla mücadeleye veriyorsunuz sorusu üzerine de bu iki konunun elele yürümesi gerektiğini söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024