Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2029 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 09:13

Fransız rezaletini sızdırdı BM görevden aldı

Büyüt
Küçült
Fransız rezaletini sızdırdı BM görevden
Dünya Haberleri › Fransız rezaletini sızdırdı BM görevden aldı haberi

Orta Afrikada BM Barış Gücüne bağlı Fransız askerlerin bölgedeki çocuklara yönelik taciz ve tecavüzlerini ortaya koyan belgeleri sızdıran BM yetkilisi Anders Kompass görevinden oldu.

Fransız Barış Gücü Askerlerinin Orta Afrikada çocuklara yönelik taciz suçu işlediğini gösteren belgeleri sızdıran Birleşmiş Milletler yetkilisi görevinden alındı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Fransız askerleri hakkındaki iddialara ilişkin Fransız yetkililerin geçen yıl temmuz ayında soruşturma başlattığını söyledi. Çocuklarla ilgili iddiaların tiksindirici olduğunu ifade eden Colville, Fransız yetkililerin, iddiaların doğrulanması durumunda suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağını açıklamasından memnuniyet duyduklarını söyledi. “BM bünyesindeki ya da bağımsız barış güçleri daha önce de böyle birçok olayla anıldı” diyen Colville, BM yetkilisi Anders Kompassın gizli bilgileri sızdırmaktan görevinden uzaklaştırıldığını doğruladı.

Kimsesiz çocuklara taciz

Colville, BM yetkilisi Kompassın görevinden uzaklaştırılmasına yönelik soruşturmanın hala devam ettiğini belirterek, “Çocuk kurbanların, tanıkların ve soruşturmayı yürütenlerin yer aldığı gizli belgeler dışarıyla paylaşıldı ve bu durum onlara zarar verebilir. Daha önceki vakalardan, kurbanların tanıkların ve soruşturmayı yürütenlerin ortadan kaybolduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. Fransanın 2013te Hristiyan-Müslüman çatışmalarına sahne olan Orta Afrika Cumhuriyetindeki krizi çözmek için gönderdiği askerlerin, ailelerini kaybetmiş ve evsiz olan 9-13 yaş arasındaki çocuklara yiyecek karşılığında cinsel tacizde bulunup tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. BM görevlisi Anders Kompassın, BMnin bu istismarları önleme konusunda etkisiz kalmasına sinirlendiği için raporu Fransız hükümetine sızdırdığı öne sürülmüştü.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024