Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2401 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 08:38

Fransada İslamofobi ile ilginç mücadele

Büyüt
Küçült
Fransada İslamofobi ile ilginç
Dünya Haberleri › Fransada İslamofobi ile ilginç mücadele haberi

Fransada faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütü Ahmadiyya ülkedeki İslamofobinin önüne geçebilmek için ilginç bir kampanya başlattı.

AA

Ahmadiyya ın internet sitesinden yapılan açıklamada Müslüman ailelere, farklı dinlerden insanları evlerine akşam yemeğine davet etmeleri çağrısı yapıldı.

Ülkede giderek artan Müslüman karşıtlığına atıfta bulunulan açıklamada, ön yargı ve bilgisizliğin İslamofobi konusunda önemli rol oynadığına dikkat çekildi.

Kampanyanın 26 Nisan tarihine kadar ve ilk etapta Paris bölgesi için geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, Kanadada daha önce yapılan bu uygulamanın oldukça başarı sağladığına işaret edildi.

Fransadaki son kamuoyu araştırmaları, Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla en az iki misli arttığını ortaya koyuyor. Fransada özellikle Müslümanlara ait ibadet yerleri ile mezarlara son dönemde düzenlenen fiziksel saldırılar artış gösteriyor.

Fransada çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. Fransa, Avrupada Müslümanların en fazla yaşadığı ülkelerin başında geliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024