Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2382 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

Fransa ve Belçika Rus mal varlıklarına el koyma kararı aldı

Büyüt
Küçült
Fransa ve Belçika Rus mal varlıklarına el koyma kararı
Dünya Haberleri › Fransa ve Belçika Rus mal varlıklarına el koyma kararı aldı haberi

Uluslararası Lahey Tahkim Mahkemesinin petrol devi Yukosun usulsüz kamulaştırıldığı gerekçesi ile Rusyaya verilen 50 milyar dolarlık cezanın tahsil edilebilmesi için Avrupa ülkeleri harekete geçti.

Belçika ve Fransa, diplomatik misyonlar hariç ülkede bulunan Rusya devletine ait mal varlıklarına el koyma kararı aldı.Fransız mahkemesinde alınan karar çerçevesinde Yukos petrol şirketinin açtığı tazminat davası ile bağlantılı olarak Rus VTB Bankasının Fransadaki iştiraklerine ve diplomatik temsilciliklere ait hesaplara el konuldu. Belçika da aldığı kararla Rusya devletine ait mal varlıklarına el koyduğunu açıkladı.

47 kuruluşa yazı gönderen Belçika mahkemesi 15 gün içinde Rus varlıkları ile ilgili bilgilendirme yapmalarını istedi. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Andrey Belousov ise Rus devletine ait varlıklara ihtiyati tedbir koyulmasının yasal olmadığını belirterek, karara mahkeme yoluyla itiraz edeceklerini açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024