Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2756 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 06:15

Fransa polise yetkiyi artırıyor

Büyüt
Küçült
Fransa polise yetkiyi
Dünya Haberleri › Fransa polise yetkiyi artırıyor haberi

Türkiyede İç Güvenlik Paketine yönelik tartışmalar sürerken, Fransada da terörle mücadele kapsamında benzer bir adım atıldı. Önceki gün internet düzenlemeleri kapsamında beş sitenin yasaklandığı Fransada yeni anti-terör yasa tasarısı, polis ve idari istihbarata daha fazla yetki veriyor.

AZİZE ŞÜKRAN BEKLİM

Başkent Pariste meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası güvenlik önlemlerini artıran ve buna yönelik yasal düzenlemeler için harekete geçen Fransız Hükümeti yeni bir yasa paketi hazırlığında. Perşembe günü Bakanlar Kuruluna sunulacak güvenlik paketiyle terörle mücadele kapsamında polis ve istihbarat kurumlarına yargıç ve savcılara danışmadan harekete geçme yetkisi verilecek. Yasa tasarısının bir bölümünü ele geçiren Le Figaronun haberine göre, istihbarat kurumları yeni yetkilerle birlikte, e-posta ve telefon konuşmalarına daha rahat ve hızlı erişim sağlayabilecek. Yasa tasarısı ayrıca telekom operatörleri ve internet sitelerinin terörle mücadelede daha etkin rol almalarını zorunlu kılan düzenlemeleri öngörüyor.

Telekomünikasyon ve internet aktörleri terör şüphelilerinin belirlenmesinde Fransız istihbaratıyla zaten eşgüdüm içerisinde hareket ediyor. Yeni yasayla birlikte verilerin saklanma süresi bir yıldan beş yıla çıkartılmış olacak. İdari istihbarat birimlerinin gerekli görmesi halinde operatör ağlarına daha hızlı erişim sağlamasının önünü açan tasarıya göre güvenlik güçleri gerekli takibi yargı kararı beklemeden gerçekleştirebilecek. Google, Facebook, Apple ve Twitter gibi internet devlerine de büyük sorumluluklar içeren düzenlemeye göre, bu internet servisleri kendi platformlarında şüpheli davranışlarda bulunanları tespit etmek ve bunu idari istihbarat birimlerine iletmek zorunda.

Beş siteye kapatma kararı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve geçtiğimiz ay Silikon Vadisi ziyaretinde terör soruşturmaları esnasında ve terörist propaganda içeriklerinin derhal kaldırılması konusunda Facebook, Google ve Twitterdan ortak çalışma talebinde bulunmuştu. Fransada terörle mücadele kapsamında Pazartesi günü ilk kez internet sitelerine idari kapatma cezasi uygulandı. İçişleri Bakanlığı, islamic-news.infonun da arasında olduğu 5 internet sitesine erişimi engelledi.

Charlie Hebdo sonrası alarma geçildi

7 Ocaktaki Charlie Hebdo saldırısı sonrası Fransada güvenlik önlemleri had safhaya çıkartılarak, güvenlik güçlerinin sayısı 15 bine çıkartılmıştı. Başta sinagog, camii gibi mabetler olmak üzere okullar, resmi kurumlar, medya kuruluşları, alışveriş merkezleri, tren istasyonları, gar, kışla, müze, turistik meydanlar, iş yerleri sıkı denetim altında tutularak, ülke genelinde 10 binden fazla asker güvenliği sağlamak için görevlendirilmişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024