Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2276 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 13:57

Fotoğraflardaki kusuru bulun!

Büyüt
Küçült
Fotoğraflardaki kusuru

Üstlerinde iç çamaşırları, karın, basen bölgeleri ya da memelerinde bazı yerler kalemle çizilerek işaretlenmiş. Bu dört kadın arkadaş, toplumdaki yerleşik ideal kadın bedeni algısıyla fena halde dalga geçiyor!

Kaliforniyalı dört kadın Sarah Coffman, Tiffany Micheal, Rose Lee ve Ashley A medyanın kadın bedenine yönelik algısına karşı, provakatif bir fotoğraf projesi için poz verdi. Terrance Smalls tarafından çekilen fotoğraflarda dört arkadaş bir doktorun bekleme odasında, ellerinde dergiler, üstlerindeyse sadece iç çamaşırlarıyla beklerken görülüyor. Kadınların bedenlerinin çeşitli bölgeleri ise adeta estetik operasyon için işaretlenmiş gibi, kalemle çizilmiş durumda.



Fotoğrafçı Smalls, Kadınların -fiziksel olarak olmasa da- sürekli soyulup bedenlerinin değerlendirildiği bir toplumda yaşıyoruz diyor ve ekliyor: Peki gerçekten kadınları soyup, fiziksel kusurlarını değerlendirmeye kalksaydık bu neye benzerdi? Bu delilik nasıl bir şeye benzerdi? Böyle bir şey yapmak kendimizi nasıl hissettirirdi? İşte bu fotoğrafların amacı bu...



Fotoğraflarda projeye modellik yapan dört arkadaşın vücutlarının, yerleşik güzellik algısına göre kusurlu bulunan bölgeleri işaretlenmiş.
Bazı karelerde modeller birbirlerinin vücutlarındaki problemli bölgeyi inceliyor gibi yapıyor, bazı karelerde kendi bedenlerini ayna karşısında inceliyor, başka fotoğraflardaysa erkek dergilerinde yer alan kadın fotoğraflarını inceliyorlar. (The Daily Mail)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024