Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3623 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ocak 2015 - 16:25

First Ladyyi pas geçtiler

Büyüt
Küçült
First Ladyyi pas

ABD Başkanına eşlik eden Michelle Obamanın ziyaret sırasında başını örtmemesi ise bazı Suudi Arabistanlıları kızdırdı.

Obama, havalimanında Suudi Kralı Selman (79), Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayifin yanı sıra birçok bakan, prens, askeri ve üst düzey yetkili tarafından resmi törenle karşılandı.

Obamaya gezisinde first lady Michelle Obamanın yanı sıra ABD üst düzey istihbarat ve askeri yetkilileriyle birlikte Bush ve Clinton döneminin üst düzey isimleri de eşlik etti.

Haberin Videosu First Lady´ye Suudi sansürüstartFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer26397,26397,201501,26397-249489.jpg,1, 0,First Ladyye Suudi sansürü);

BAŞINI ÖRTMEDİ

Michelle Obama ziyarette pantolon üzerine uzun bir ceket giyerken, bazı Batılı kadın konukların yaptığı gibi başını eşarpla örtmeyi tercih etmedi.

Ancak Washington Postun haberine göre, first ladynin başını örtmemesi bazı Suudi Arabistanlı vatandaşları kızdırdı. Michelle Obamanın bu davranışını eleştiren Suudiler, ABDli first ladynin 2010daki Endonezya ziyaretinde başını örttüğünü hatırlatıp, aynı tutumu Riyadda sergilememesine tepki gösterdi.

Riyaddaki törende bazı üst düzey Suudi yetkililerin Michelle Obamanın elini sıkmadığı görüldü.

Bazı Suudi yetkililer ise ABDli first ladynin elini sıkmaktan çekinmedi.

Obamanın delegasyonunda, Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA Direktöre John Bennan da yer aldı. Siyasi yorumcular, böylesine üst düzey bir heyetle Riyada giden ABDnin insan hakları ihlallerine rağmen Suudi Arabistana verdiği önemi vurguladığını belirttiler. Petrol politikalarının yanı sıra terörle mücadelede de Suudiler, ABDnin önemli bir müttefiki.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024