Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2244 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

Filistinli Üretici Kadınlar kermesi düzenlendi

Büyüt
Küçült
Filistinli Üretici Kadınlar kermesi
Dünya Haberleri › Filistinli Üretici Kadınlar kermesi düzenlendi haberi Filistin ürünlerini teşvik ve kadın üreticilere destek için düzenlenen kermese 41 sivil toplum kuruluşunun katkı sağladı.
AA

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, "İsrail mallarının boykotu" çerçevesinde, Filistin ürünlerini teşvik ve kadın üreticilere destek için düzenlenen kermese 41 sivil toplum kuruluşunun katkı sunduğu belirtildi.

Kadın İşleri Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen ve 3 gün sürecek kermeste, ev yemekleri ve gıda ürünlerinin yanı sıra kadınların yaptığı el işi nakışlı elbiseler, seramik parçalar, tahta oymalı ve boncuk işlemeli eşya satılıyor.

Kermese katılan Ramallah Valisi Leyla Ganam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in uygulamaları nedeniyle ekonomilerinde sıkıntı yaşandığını, bu tür etkinliklerle üretici kadınlara destek vermek gerektiğini ifade etti.

İsrail ürünlerini boykot kampanyasını yaymak istediklerini de dile getiren Ganam, "Kadınlar, boykot konusunda önemli bir unsur. Bu nedenle böyle bir kermeste bulunmaları, sosyal, siyasi ve ekonomik açıdan bizim için önemli. İsrail'in mutfağımızı çalarak bunu Yahudi mutfağı gibi gösterme çabalarına karşı burada Filistinli kadınların üretimini sergiliyoruz" dedi.

Batı Şeria'daki Tamun Beldesi Kadın Merkezi üyesi Rabiha Beni Avde de "İhtiyaç sahibi 25 kadın, kermesten istifade ediyor. Burada ürünlerini daha çok kişiye satma imkanı buluyor ve ailelerine destek oluyorlar" diye konuştu.

Kermeste nakışlı elbise satan 57 yaşındaki Beyan Beyatine ise 30 yıldır elbise dokuduğunu, kermeste dokuma elbiseleri satarak ailesini geçindirdiğini ve Filistin kültürünün tanınmasına katkı sağlamaya çalıştığını anlattı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024