Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2540 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2015 - 06:06

Filistin UCMye resmen üye

Büyüt
Küçült
Filistin UCMye resmen
Dünya Haberleri › Filistin UCMye resmen üye haberi

Filistin, Laheydeki Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) üye oldu.

Geçen yıl sonunda mahkemenin kuruluş anlaşmasını imzalayan Filistinin üyeliği dün itibariyle yürürlüğe girdi. Filistinin UCM üyeliğinin resmileşmesi ile savaş suçu işleyen İsrail vatandaşları hakkında dava açılabilecek. UCM, gerekli gördüğü takdirde İsrail vatandaşları hakkında tek başına soruşturma açabilecek. İsrail Roma Statüsünde taraf olmadığı için mahkeme doğrudan İsrail devletini yargılayamayacak. Ancak İsrail vatandaşlarının işgal altındaki Filistin topraklarında işlemiş olduğu suçlar mahkeme tarafından sorgulanabilecek. Filistinli yetkililer, mahkemeye sunmak üzere iki dosya hazırlıyor. Bunlardan biri İsrailin yasadışı yerleşim faaliyetleri ile ilgili diğeri ise İsrailin Temmuz ayında Gazzeye başlattığı ve 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan saldırısına ilişkin. Filistin, BM Güvenlik Konseyinde İsrailin işgal ettiği topraklardan çıkmasını isteyen karar tasarısının kabul edilmemesi üzerine aralarında Roma Statüsünün de bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya imza atmıştı.

Talep daha önce iletilmişti

Filistin Devleti, Roma Statüsüne katılım belgesini 2 Ocakta BM Genel Sekreterliğine sunmuştu. Filistin, UCMye yaptığı başvuruda, 13 Haziran 2014 itibarıyla Filistin topraklarında mahkemenin otoritesini kabul ettiğini duyurmuş ve İsrailin son Gazze saldırısını da UCMnin incelemesini istediğini ifade etmişti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024