Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2321 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2015 - 23:29

Filipinlerde 3 komünist isyancı öldürüldü

Büyüt
Küçült
Filipinlerde 3 komünist isyancı
Dünya Haberleri › Filipinlerde 3 komünist isyancı öldürüldü haberi

Filipinler ordusu, Davao şehrinin varoşlarında 3 komünist isyancının öldürüldüğü bildirdi.

AA

Ordunun 69. piyade taburuyla Filipinlerin komünist partisinin askeri kanadı olan Yeni Halk Ordusu (NPA) arasında Paradise Embac köyünde çatışma yaşandı. Yerel halkın gasp ve taciz şikayetleri üzerine bölgeye giden ordu güçleri ile isyancılar arasında çıkan çatışmada 3 isyancı öldürüldü.

Ordunun Doğu Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Alberto Caber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmada bir adet M-14 otomatik tüfek, iki patlayıcı cihaz ve çeşitli malzemelerin ele geçirildiğini söyledi.

Ordu kayıtlarına göre Doğu Mindanao bölgesinde bu ay içinde 38 NPA isyancısı öldürüldü, 72 yüksek güçlü ateşli silaha el koyuldu. Ayrıca bir NPA lideri de asker ve polisin ortak çalışmasıyla yakalandı.

Ülkedeki 81 ilden 69unda 4 bine yakın üyesi bulunan NPA ın 1969dan bu yana devam ettirdiği isyan ve direniş nedeniyle, bölgede on binlerce insan hayatını kaybetti. Hükümet ile NPA arasındaki barış görüşmeleri, isyancıların hapisteki yandaşlarının serbest bırakılmasını istemesi üzerine Şubat 2013 e durmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024