Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2215 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 20:29

Esede karşı 21 muhalif grup birleşti

Büyüt
Küçült
Esede karşı 21 muhalif grup
Dünya Haberleri › Esede karşı 21 muhalif grup birleşti haberi

Suriyenin Halep kentinde 21 muhalif grup Fetih Ordusu adı altında birleşerek kentin kontrolünü sağlamak için ortak operasyon merkezi oluşturdu.

AA Suriyede uzun bir zamandan beri rejimin yoğun saldırılarına maruz kalan Halepe 21 muhalif grubun Fetih Ordusu adı birleşerek kentin kontrolünü sağlamak için ortak operasyon merkezi oluşturduğu bildirildi. Fetih Ordusu un İdlib ve Cisr eş-Şuğurdan sonraki hedefinin Halep kentinin tümünün kurtarılması olduğu açıklandı.   Muhalif çatı birliği Fetih Ordusu operasyon merkezinden yapılan açıklamada, Halepe 21 muhalif grubun kentin Esed güçlerinden alınması için Fetih Ordusu adında birleştiği belirtildi.   Yapılacak operasyona 22 bin silahlı muhaliflerin katılacağı vurgulanan açıklamada, Fetih Ordusu adında birleşen gruplar Halepen Esed güçlerinin kontrolünde olan bölgelere 22 bin savaşçı ile 300 araçtan oluşan bir operasyon başlatacak. Muhalifler, yapılacak operasyona 60 tank, 70 zırhlı araç, 170 ağır silah ve 20 bin hafif silahla iştirak edecekler denildi.   Nureddin Zengi Hareketi, Mücahitler Ordusu (Ceyşul Mücahidin), 101inci Tümen. 13üncü Tümen, Ahraruş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu (Ceyşul İslam) ve Şam Cephesi (Cebhe eş-Şamiye) gibi önemli muhalif gruplar Halepin kontrolünü sağlamak için Fetih Ordusu adı altında birleşti.    Suriye in kuzeyindeki İdlibeki muhalifler gruplar Fetih Ordusu adında birleşerek İdlib kenti ile Cisr eş-Şuğur ilçesinin denetimini sağlamıştı. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024