Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2311 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 08:38

Esad: Bombalarımız öldürmek için var

Büyüt
Küçült
Esad: Bombalarımız öldürmek için
Dünya Haberleri › Esad: Bombalarımız öldürmek için var haberi Suriyede muhaliflerin İdlib kent merkezini ele geçirmesinin ardından, bölgeye klor gazı içeren varil bombalarıyla saldıran Esad, Öldürmek için bombalarımız var sözleriyle katliamına devam edeceği mesajını verdi.

Suriyede muhalif Devrim Koordinasyonları Birliği, İdlibe hava saldırısı başlatan Şam rejimine bağlı savaş uçaklarının klor gazı içeren varil bombası kullandığını açıkladı. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken CBS televizyonuna konuşan Esad, Suriye ordusunun klorin gazı ve varil bombaları kullandığı gerçeğini inkar etmeye devam etti. Esad, “Klorin gazı kullanıldığı iddiaları Suriyeye karşı art niyetli bir propaganda. Klorin askeri bir gaz değil her yerden satın alabilirsiniz ve etkili bir silah da değil” diye konuştu. Esad varil bombalarıyla ilgili soruya ise acımasızlığını gözler önüne seren “Varil bombası diye adlandırılan bir şey yok. Bombalarımız var ve tüm bombalar öldürmek için” cevabını verdi.

Sivillere klor gazlı saldırı

İdlibde kentin muhaliflerin eline geçmesinin ardından artan hava saldırıları sebebiyle bölgedeki sivillerin kenti terk etmeye başladığı bildirildi. Yoğun hava saldırıları Suriye rejimi, muhaliflerin İdlib kent merkezini ele geçirmesinin ardından bölgeye büyük çapta hava saldırısı başlatmıştı. Rejime ait savaş uçakları kent merkezi ve civardaki ilçeleri bombalamaya devam ediyor. Bombalanan yerler arasında kentteki Vatan Hastanesi de bulunuyor. Hastaneye düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Suriyeli muhaliflerin ise, İdlibin Lazkiye yolu üzerinde Mastume Karmit askeri üssünü ele geçirmek için saldırdığı belirtildi. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ederken, Suriye rejimi Lazkiye kentinde tehdit algısının artması nedeniyle İdlibi geri almak için saldırıyor. İdlibin muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte Suriyenin kuzeyi, büyük oranda rejim karşıtlarının kontrolüne girmiş oldu. İdlib, geçtiğimiz hafta içinde muhalif çatı birliği “Fetih Ordusu” tarafından, 5 gün süren çatışmaların ardından kontrol altına alınmıştı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024