Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1751 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 00:12

Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye başka bir dilden anlamıyor

Büyüt
Küçült
Ermenistan Dışişleri Bakanı: Türkiye başka bir dilden

Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan ise Papanın sözlerinin, Türklerin Ermenilere karşı yapılan soykırımı bir kez daha düşünmelerine ve tarihin yükünden kurtulmalarına vesile olacağını söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesconun, sözde Ermeni Soykırımı kurbanlarını anmak için Vatikanda düzenlediği ayine katılan Eduard Nalbandyan, buna ilişkin İtalyan Adnkronos haber ajansına açıklamalarda bulundu. Ayin sırasında Papanın, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermenilere yapıldığına ilişkin sözlerini değerlendiren Nalbandyan, Son günlerde çok sayıda uluslararası kuruluş, soykırımı tanıyan açıklamalar yapıyor, kararlar alıyor ve Türkiyeye de bu yönde adım atması için çağrıda bulunuyor. Papanın açıklamaları, bu bağlamda evrensel değerlere eklendi. Türkiye bunu anlamaya başladığında, uluslararası toplum ve Papa gibi büyük şahsiyetlerin de ne demek istediğini anlayacaktır diye konuştu.

Ermeni Bakan, Türkiyenin, geri kalan uluslararası toplumdan farklı bir dil kullandığı durum içinde olduklarını da ekleyerek, Türkiye başka bir dil konuşmaktan da anlamıyor gibi görünüyor dedi.

PAPANIN AÇIKLAMALARI, ERMENİ HALKI İÇİN BARIŞ MESAJIDIR


Papanın açıklamalarının çok önemli bir mesaj içerdiğini söyleyen Ermenistan Dışişleri Bakanı, Ermeni halkı için bir barış mesajıdır bu, ama aynı zamanda, uluslararası topluma hitaben insanlığa karşı suçları ve soykırımları da önlemek için bir mesajdır dedi.

Papanın 1 milyar 200 milyon Katolik Hıristiyanın lideri olduğunu vurgulayan Nalbandyan, Onun görüşleri, tüm bu insanların görüşlerini yansıtmaktadır. Ermeni toplumu da kendini, gelecekteki suçları önlemeye katkıda bulunmaya zorunlu hissediyor ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE AHDE VEFA KURALINA UYMADI

Türkiye ve Ermenistan arasında, sözde soykırım iddialarıyla ilgili ortak tarih komisyonu kurulmasından, Türkiye-Ermenistan kara sınırının açılması ve karşılıklı büyükelçi atanmasına kadar birçok hassas konuyu içeren protokol imzalandığını da hatırlatan Nalbandyan, Ancak imzalanan ve müzakere edilmeye başlanan bu protokol, kağıt üzerinde kaldı, çünkü Türkiyenin bu barış sürecini ileriye taşımak için kendi içinde gücü yoktu. Bu nedenle Türkiye, varılan anlaşmalara uymayı öngören ahde vefa ilkesini ihlal etti diye konuştu.

TÜRK HALKINI VE HÜKÜMETİNİ AYRI TUTUYORUM


Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan ise, Vatikandaki ayin sonrası Ansa haber ajansına yaptığı açıklamada, Eminin Papanın bu sözleri, Türk hükümeti ve Türk liderler tarafından iğneleyici olarak algılanacaktır.  Türk hükümetini, Türk halkından ayrı tutuyorum. Eminim Papanın sözleri, birçok Türkün kalbine ve aklına dokunacaktır ve Ermenilere karşı yapılan soykırımı bir kez daha düşünmelerine ve tarihin yükünden kurtulmalarına vesile olacaktır ifadelerini kullandı.
İtalyadaki Ermeniler Birliğinden yapılan açıklamada da Papanın sözleri, Nihayet 100 yıl sonra, halkımıza yapılan soykırımı kabul etmeye doğru çok önemli bir adım atıldı. Papanın sözleriyle şehitlerimizi gömmek için çok uygun bir mezar oldu diye değerlendirildi.

Esma ÇAKIR/ROMA (İtalya), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024