Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2006 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 05:51

Erbil umduğunu bulamadı

Büyüt
Küçült
Erbil umduğunu
Dünya Haberleri › Erbil umduğunu bulamadı haberi

Erbil Yönetimi Başkanı Barzani, Kürt Devleti gündemiyle gittiği Washingtonda umduğunu bulamadı. Beyaz Saray, ABDnin birleşik ve federal bir Iraktan yana olan tavrının değişmediğini söyledi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile ABD Başkanı Barack Barack Obamanın Salı günü yapılan görüşmesinden sonra Beyaz Saray, ABDnin Irak anayasasında yazdığı gibi birleşik, federal ve demokratik bir Iraktan yana olduğunu yineledi. Daha önce Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyinin ‘görüşmelerde ana gündemin Kürt devleti olacağı açıklamasına rağmen Beyaz Saray bu konudaki tavrını ortaya koymuş oldu. Beyaz Sarayda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Barzani arasındaki görüşmenin iki saat sürdüğü, Obamanın ise bunun bir bölümüne katıldığı açıklandı.

Ana konu DEAŞ oldu

 Irakın birleşik yapısına vurgu yapılan Beyaz Saraydaki toplantının ana konusu ise DEAŞla mücadele oldu. Görüşmenin ardından Beyaz Saraydan yayımlanan bilgi notunda, “Toplantıda DEAŞı geriletmek ve en nihayet yok etmek, Irak halkının ihtiyaçlarını ele almak ve ülkedeki tüm toplulukların işbirliğini teşvik etmek için devam eden politik girişimlerin statüsü dahil bir dizi konuyu görüştüler. Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Biden, ABDnin Irak Kürdistan Bölgesi ve Kürt halkına devam eden, güçlü desteğini bir kez daha teyit ettiler. Ayrıca Stratejik Çerçeve Anlaşması uyarınca ABDnin Irak Anayasasında belirtildiği şekilde birleşik, federal ve demokratik Iraka olan kalıcı bağlılığını bir kez daha teyit ettiler” denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024