Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1993 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2015 - 06:36

Dünya Birden küçükmüş

Büyüt
Küçült
Dünya Birden
Dünya Haberleri › Dünya Birden küçükmüş haberi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursiye yönelik idam kararı Türkiyeyi ayağa kaldırırken, diğer ülkeler ise darbeci Sisiyi eleştirmekten uzak cılız bir tepkiyle olayı görmezden geldi.

Mısırda seçimle iş başına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve 100den fazla kişiye yönelik cunta yönetiminin adaletsiz idam kararlarını Türkiye dışındaki diğer ülkeler  ‘cılız bir tepkiyle karşıladı ve adeta görmezden geldi. Batı dünyası ise, 3 Temmuz 2013 askeri darbesiyle Mursiyi devirip koltuğuna oturan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi binlerce kişiyi hapettiren ve yüzlercesini idama mahkum eden darbeci Sisi yönetimini eleştirmekten dahi kaçındı. ‘Gezi Olayları sırasında  hükümete yönelik darbe girişimini eleştirmek yerine Türk hükümetine ağır saldırılarda bulunan ve an be an yayın yapan Batı medyası, Mısırdaki cunta zulmünü de görmezden geldi.

ABD: Kaygılıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısırda eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararı karşısında derin kaygı duyulduğu ifade edilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, “Mısır mahkemesinin, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de dahil olmak üzere 100den fazla sanığa verdiği toplu idam kararı karşısında derin kaygı duyuyoruz” denilmişti.

BM: Not ettik

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter Ban Ki-munun Mısırda eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer 105 kişi hakkında idam kararı verilmesini “ciddi bir endişeyle not ettiğini” söylemişti. Sözcü Haq, Banın BMnin idam cezasına karşı pozisyonunu yinelediğini ifade ederek,”Genel Sekreter, kararın temyize götürülebileceğini göz önünde bulundurarak süreci yakından takip etmeyi sürdürecek” demişti.

AB: Uygun değil

Avrupa Birliği, Mısırın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan ve askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursiye idam cezası verilmesini uygun bulmadığını belirtmişti. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Eski Cumhurbaşkanı Mursi ve 100den fazla destekçisine istenen idam cezası Mısırın uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uygun olmayan bir toplu yargılamanın sonunda alınmıştır” demişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024