Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2239 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2015 - 00:12

Dünya basını ne dedi?

Büyüt
Küçült
Dünya basını ne

LA REPUBBLICA: (İtalya) La Repubblica gazetesinin birinci manşetten verdiği haberde, Papanın 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna karşı yapıldığını söyledi. Haberde, geçen yıl halk oylamasıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğanın soykırımı reddetmeye devam ettiği de yer aldı.

USA TODAY: (ABD) Papanın bu sözleri, Ermeni olaylarının soykırım olmadığını söyleyen Türkiye ile ilişkileri zedeleme riski taşıyor.

BBC TÜRKÇE: (İngiltere) Türkiye tarafı, Papanın bugünkü ayinde soykırım sözcüğünü kullanmaması için diplomatik yollardan çaba gösteriyordu.

DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE: (Almanya) Papa, 20nci yüzyılda, Osmanlı İmparatorluğu Döneminde yaklaşık 1,5 milyon Ermeninin öldürülmesinin yüzyılın ilk büyük soykırımı olduğunu ifade etti.

ASSOCIATED PRESS: (ABD) Amerikan Associated Press haber ajansı, konuyla ilgili dünyaya servis ettiği haberinde, Papa, siyasi olarak patlayıcı etkisine sahip bu ifadesiyle hiç kuşkusuz Türkiyeyi öfkelendirecektir yorumunu yaptı

REUTERS:
(İngiltere) Ermenistan, bazı Batılı tarihçiler ve bazı ülke parlamentoları Ermeni olaylarını soykırım olarak nitelendiriyor. Ancak ABD ve Türkiyenin diğer müttefikleri, Ortadoğuda stratejik ortak olan Türkiye ile ilişkileri zedelememek için bu kelimeyi kullanmaktan kaçınıyor.

ERMENİSTAN HALK RADYOSU: Papa Francesco, 1915teki olaylar için soykırım ifadesini kullandı.

FOX NEWS: Bazı Avrupa ülkeleri soykırım kelimesini kullansa da, İtalya ve ABD Türkiyeyi müttefik olarak gördüklerinden ötürü bu kelimeyi kullanmaktan kaçınıyordu. 

POSTA.COM.TR





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024