Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3072 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

Dünya 3 engelli Türkün İspanyada boğulmasına ağlıyor

Büyüt
Küçült
Dünya 3 engelli Türkün İspanyada boğulmasına
Dünya Haberleri › Dünya 3 engelli Türkün İspanyada boğulmasına ağlıyor haberi

Eğitim için Çanakkaleden Marbellaya giden işitme ve konuşma engelli 10 Türk gencin mutluluğu Akdeniz kıyısında son buldu. Denize giren iki öğrenci ve bir öğretmen boğuldu. Ölenlerin hayat hikayeleri yürek burktu.

Çanakkalenin Gelibolu İlçesindeki Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesinden 10 öğrenci ve iki öğretmenin İspanyanın Marbella kentindeki özel eğitim gezisi faciayla sonuçlandı. Kentin sahilinde denize giren İzmirli Şakir Çelik (19), Balıkesirli Serdar Fidan (18) ile bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant (30), aniden gelen dalgalarda can verdi.  Manisalı Hurşit Özbay (17) isimli öğrenci ise cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.

Zincirleme trajedi

İspanyol basınında yer alan haberlere göre önce işitme ve konuşma engelli bir genç dalgalara kapıldı. Onu kurtarmaya çalışan bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbantın da suya battığını gören iki öğrenci de peşinden denize atladı. Cankurtaranlar üç Türkün cesedini çıkarırken Hurşit Özbayın tedavisi sürüyor. 

Uçaktan korkuyordu, gitti!

Bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbantın Kırklarelili ve nişanlı olduğu, bu yaz ise evlenmeyi planladığı öğrenildi. Serdar Fidanın babası Ahmet Fidan acı haberi konsolosluktan aldıklarını söyleyerek “Oğlum, bana ‘uçaktan korkuyorum demişti. ‘Ben gezmedim sen gez diyerek çocuğumu İspanyaya gönderdim” dedi. Fidanın iyi yüzdüğü öğrenildi.

Acının dili yok

 Engelli gençlerin ölümü okul arkadaşlarını da yasa boğdu. Öğrenciler, arkadaşlarını ve öğretmenlerini sessiz bir şekilde uğurladı. Okul tahtasına veda yazısı yazıldı, işaret diliyle anlatıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise aileleri arayıp başsağlığı diledi ve Twitterdan mesaj paylaştı.  

Üç günlük yas

Marbella Belediyesi, üç Türkün denizde boğulmasından dolayı kentte üç günlük yas ilan etti.  Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda “Acınızı paylaşıyoruz. Tüm kalbimiz gençler ve ailelerin yanında” dedi.

KORKUNÇ ŞÜPHE

Dünya ölümlerde ihmale dikkat çekti. Buna göre sahilde güvenli bölge bayrağı ve cankurtaran yoktu. Gençler güvenli bölgede denize girmedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024