Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2390 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 17:27

Donetsk ve Lugansk Ukraynaya mı bağlanmak istiyor?

Büyüt
Küçült
Donetsk ve Lugansk Ukraynaya mı bağlanmak
Dünya Haberleri › Donetsk ve Lugansk Ukraynaya mı bağlanmak istiyor? haberi

Ukraynanın doğusunda kırılgan bir ateşkes sürerken Kievden tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri tavır değişikliğine gidip geniş özerklikle Ukraynaya bağlı kalabileceklerini duyurdu.

Donetsk Halk Cumhuriyeti in Parlamento BaÅŸkan Yardımcısı Denis PuÅŸilin, çıkarlarına zarar vermediÄŸi sürece, Donetskin geniÅŸletilmiÅŸ özerkliÄŸi kabul edebileceÄŸini söyledi. PuÅŸilin, Ancak Kiev, Minsk anlaÅŸmasını ihlal etmeye devam ederse, o zaman tam bağımsızlık yönünde ilerleriz ÅŸartını koÅŸtu.   MASAYA DAVET EDÄ°LMEDÄ°K   Minsk anlaÅŸması gereÄŸi, Kievin Donetsk ve Luganskın statüsüyle ilgili anayasal deÄŸiÅŸiklikler yapması gerektiÄŸini hatırlatan PuÅŸilin, bununla birlikte henüz görüşmeler için masaya davet edilmediklerini belirtti.   BAÅžKA BÖLGELERE DE ÖZERKLÄ°K HAKKI TANINMALI   PuÅŸilin ayrıca ÅŸunları da söyledi: Anayasada Ukrayna ın diÄŸer bölgelerine de kendi geleceklerini belirleme hakkı verilmesini öneriyoruz. Yerel seçimler düzenlemeye de hazırız.   BAÄžLI KALABÄ°LMEMÄ°Z İÇİN UKRAYNANIN DEĞİŞMESÄ° GEREK   DiÄŸer taraftan da Lugansk an da Kieve benzer bir uzlaşı eli uzatıldı. Lugansklı müzakereci Vladislav Deynego, Lugansk, aÅŸka bir Ukraynaya baÄŸlı kalabilir. Ancak bunun için anayasada deÄŸiÅŸiklikler yapılması ve yasa hükümlerinin yerine getirilmesi gerekir dedi.   Donetsk ve Lugansklı temsilciler daha önce, yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalar ve ölümlerin ardından, Ukraynaya baÄŸlı kalamayacaklarını ve tam bağımsızlık istediklerini söylüyordu.   POROÅžENKO YÄ°NE SAVAÅžTAN BAHSETTÄ°   Öte yandan Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Pyotr PoroÅŸenko, savaÅŸ söylemini sürdürdü. PoroÅŸenko ülkesinin doÄŸusunda milislerin denetiminde olan ve en kanlı cephelerden biri sayılan Donetsk havaalanını geri alıp yeniden inÅŸa edeceklerini söyledi. Donetsk havalimanı, Kiev güçleri ve bağımsızlık yanlısı milisler arasında ocak ayında yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalar nedeniyle harabeye dönmüş durumda.   ORASI BÄ°ZÄ°M TOPRAÄžIMIZ   PoroÅŸenko bu çatışmalarda yer alan askerlerle yaptığı görüşmede, Havaalanını geri alacağımıza dair hiçbir şüphem yok, zira orası bizim toprağımız. Geri alınca da havaalanını yeniden inÅŸa edeceÄŸiz dedi.   Donetskli milislerin verdiÄŸi bilgiye göre havaalanındaki çatışmalarda ölen Ukraynalı askerin sayısı 600u geçmiÅŸti. (SputnikNews)  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024