Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1896 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü

Büyüt
Küçült
Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile
Dünya Haberleri › Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü haberi

Filistin temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edildi.

AA

Ramallah aki Devlet Başkanlığı ofisinde gerçekleşen görüşmede Abbas, Arap ve İslam ülkelerinden Filistin ve Mescid-i Aksaya yapılan ziyaretlerin, Filistin halkının yanında durmak ve işgalcilerin kutsallara karşı dayattığı ablukayı kırmak açısından önemli olduğunu belirti.

Abbas, Kudüslü vatandaşlarımız, işgalciler tarafından şehrin Yahudileştirilmesi, Filistinli ile İslami kimliğinin yok edilmesi amacıyla yürütülen sert politikaya maruz kalıyor ancak toprağına, İslami ve İsevi kutsalına bağlı halkımız, dik duruyor. İslam ümmetinin, kutsal şehirlere yönelik dini ve ahlaki görevlerini yerine getirmesi gerek dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kudüs ziyaretlerine teşvikinden övgüyle bahseden Abbas, bu tür girişimlerin, Türkiye ve Filistin halkları arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını daha fazla güçlendireceğini ifade etti.

Görmez de Türkiye in Filistin davasına verdiği desteği dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kudüse destek amaçlı Türkiyeden yapılan umre programları kapsamında Kudüsün de ziyaret edilmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Görmez, Filistin ziyareti kapsamında halkın, çektiği sıkıntılara ve zorluklara rağmen işgalciler karşısındaki dik duruşunu, toprağına ve kutsalına bağlılığını gördüğünü sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, temaslarının ardından Ramallah an ayrıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024