Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2541 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 06:34

Denizin ortasında kıyamet

Büyüt
Küçült
Denizin ortasında
Dünya Haberleri › Denizin ortasında kıyamet haberi

Yıl başından beri yaklaşık 900 göçmene mezar olan Akdenizden yeni bir facia haberi geldi. İtalya ile Libya arasındaki Sicilya Kanalı bölgesinde 700den fazla göçmeni taşıyan tekne battı. Yüzlerce göçmenin öldüğü kazadan 49 kişi kurtarıldı ve 24 cesede ulaşıldı.

Akdenizde, İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 kaçak göçmen taşıyan tekne battı. Yüzlerce kişinin öldüğü bildirildi. Sahil güvenlik yetkilileri, yaklaşık 700 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin Libya açıklarında battığını belirterek bölgeden geçen ticari geminin 28 kişiyi kurtardığını, 21 kişinin cesetlerinin denizden çıkarıldığını ifade etti. İtalya ve Maltanın başını çektiği arama-kurtarma çalışmaları hava desteğiyle devam ediyor. Kurtarma çalışmasına 20 gemi ve 3 helikopter katılıyor. Times of Malta gazetesinin haberinde, göçmenlerin bölgeden geçen bir ticari gemiye seslenmeye çalışırken bir tarafa yığılması nedeniyle dengesi bozulan teknenin battığı ifade edildi.

Her gün bir trajedi yaşanıyor

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Akdenizde son yaşanan ve 700 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edilen facia için “Akdenizde her gün bir trajedi” dedi. Başbakan Renzi, “Akdenizde her gün bir trajedi yaşanıyor. Nasıl duyarsız kalınabilir” diye konuştu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalya şubesi sözcülerinden Federico Fossi, İtalya Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerine 700 kayıp ya da ölü olabileceği bilgisini verdiğini belirterek, “Bu teknenin gece yarısı Lampedusanın yaklaşık 120 mil güneyinde yani Libya kıyılarında alabora olduğunu biliyoruz. 700 kayıp ve başka kurtulanlar olabilir. Kurtarılanları biz 49 olarak biliyoruz ancak bu çok net değil. Ayrıca 24 cesede ulaşıldığı bilgisi var. Bu sayılar henüz net değil” diye konuştu. BMMYK İtalya sözcülerinden Carlotta Sami de Rainews kanalında yaptığı açıklamada, olayı katliam olarak nitelendirerek son 3,5 ayda 1500 kişinin bu bölgede öldüğüne dikkati çekti. Sami, bu olayın sadece İtalyayı değil Türkiye ve Yunanistanı da ilgilendirdiğini söyledi. Carlotta Sami, ölü sayısının 700 olması durumunda bunun bölgede yaşanan en büyük facia olacağını belirtti. Sicilya Bölge Başkanı Rosario Crocetta ise AB liderlerini acil toplantıya çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkan François Hollande, kazayı ‘korkunç olarak nitelerken acil çözüm çağrısında bulundu. Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ise, Akdeniz´de teknelerinin batması sonucu öldürüldüğü bildirilen 700´e yakın göçmen için dua ederken, uluslararası toplumu, bu soruna çözüm bulmaya çağırdı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024