Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Avrupada Irkçılık Araştırması, Avusturya ve Almanyada Müslümanlara yönelik saldırıların arttığını ortaya koydu. Buna göre, her 3 kişiden 2si ırkçı saldırılardan dolayı mağdur.
Türk mühendisler tarafından geliÅŸtirilen “XPeople” adlı elektronik oylama sistemiyle “Avrupada Irkçılık AraÅŸtırması” kapsamında anket yapıldı. Avusturya ve Almanyada yaÅŸayan Türk kökenli Müslümanların katıldığı ankette, bu kiÅŸilere sözlü veya fiziki olarak ırkçı saldırıya maruz kalıp kalmadıkları soruldu. Binin üzerinde katılımcıyla yapılan anketin sonuçlarına göre, son bir yıl içinde her üç kiÅŸiden ikisi en az bir kere ırkçı maÄŸduriyet yaÅŸadı, her 11 kiÅŸiden biri ise fiziksel saldırıya uÄŸradı. Ankete göre, Avusturyada son bir yılda sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalanların oranı yüzde 72,3 oldu. Bu sayının yüzde 8,9unu fiziksel saldırı, yüzde 63,4ünü sözlü saldırı oluÅŸturdu. Almanyada ise sözlü ve fiziksel ırkçılığa maruz kalanların oranı yüzde 63,8 oldu. “Irkçılığın son 1 yıl içinde arttığını düşünüyor musunuz?” sorusuna Avusturyada yüzde 89,9, Almanyada ise yüzde 87,1 “evet” cevabı çıktı. Irkçılığın özellikle Müslümanlara yönelik yapıldığını düşünenlerin oranı Avusturyada yüzde 88,6, Almanyada yüzde 81,8 oldu.
PEGIDA gösterilerine devam
Öte yandan, İslam ve göçmen karşıtı, ‘Batının İslamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi üyeleri Almanyanın bazı kentlerinde gösteriler düzenledi. Dresden kentinde Altmarkt Meydanında bir araya gelen PEGIDA taraftarları, düzenledikleri yürüyüşün ardından aynı meydanda toplandı.18. kez düzenlenen gösteride medya eleÅŸtirilerek “yalancı basın” ve “halk biziz” sloganları atıldı. Dresden polisi olaysız sona eren gösteriye yaklaşık 6 bin 500 kiÅŸinin katıldığını bildirdi. Aue ve Leipzig kentlerinde düzenlenen PEGIDA eylemlerine yaklaşık yedi yüz elliÅŸer kiÅŸinin, Duisburg kentindeki gösteriye de yaklaşık 100 kiÅŸinin katıldığı ifade edildi. PEGIDAnın eylem yaptığı kentlerde karşıt gösterilerin de düzenlendiÄŸi kaydedildi.