Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2559 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 20:18

DEAŞın Kimyasal Alisi öldürüldü

Büyüt
Küçült
DEAŞın Kimyasal Alisi
Dünya Haberleri › DEAŞın Kimyasal Alisi öldürüldü haberi

DEAŞın klor gazı bombalarını imal eden Ali Kerim isimli mensubunun, Kerkükün Havice ilçesi yakınlarında öldürüldüğü bildirildi.

Irak Medya Ajansına (IMN) konuşan Havice Yüksek Meclis Üyesi Kemal Abdullah Cenabi, emniyet güçleriyle Şii milis grubu Heşdi eş Şabi mensuplarının, “ DEAŞın Kimyasal Alisi olarak tanınan  DEAŞ mensubu Ali Kerimi, Kerkükün güneybatısındaki Havice ilçesinde öldürdüğünü söyledi.   Kemal Abdullah Cenabi, öldürülen  DEAŞlının, Tikritin kontrol edilmesinden sonra Haviceye kaçtığını belirtti.   49 yaşındaki  DEAŞlının, örgüt içindeki en yaşlı bomba imalatçısı olduğu öğrenildi.    DEAŞın daha önce Peşmerge Güçlerine karşı kimyasal klor gazı kullandığı ortaya çıkmıştı.   Irakın devrik diktatörü Saddam Hüseyinin kuzeni ve yakın kurmayı olan Ali Hasan el Mecid, 1988de Halepçe Katliamını kimyasal silahla düzenlediği için Kürtler tarafından “Kimyasal Ali” olarak adlandırılmıştı.   Ali Hasan el Mecid, “İnsanlığa karşı suç işlemek ve soykırım” suçlarından 24 Haziran 2007de idam cezasına çarptırıldı, 25 Ocak 2010da da asıldı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024