Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2332 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

DEAŞIN askeri beyni Saddamın sağ kolu öldürüldü

Büyüt
Küçült
DEAŞIN askeri beyni Saddamın sağ kolu
Dünya Haberleri › DEAŞIN askeri beyni Saddamın sağ kolu öldürüldü haberi

Saddam Hüseyinin eski yardımcısı ve DEAŞın askeri yapılanmasının beyni olarak bilinen İzzet İbrahim Durinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Duri, 2003teki işgalden bu yana ABDnin en çok arananlar listesindeydi. Irakın Selahaddin Valisi Riad el Cuburi, Durinin öldürüldüğünü doğruladı. Cuburinin verdiği bilgiye göre, Duri Tıkrit yakınlarında Irak güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü. Irakta yasaklı olan Baas Partisinin sözcüsü ise Durinin öldürüldüğü haberlerini yalanlarken, Selahaddin Valisi Cuburi, yapılacak DNA testi sonuçlarının kısa bir süre sonra açıklanacağını söyledi. Iraklı makamlar, Durinin öldürülmesinin DEAŞa önemli bir darbe olduğunu söylüyor. DEAŞın Musul kentini geçirmesinin ardından Durinin örgüte destek verdiği iddia ediliyordu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024