Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2523 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 11:01

DEAŞ Osmanlı camisini yıktı

Büyüt
Küçült
DEAŞ Osmanlı camisini
Dünya Haberleri › DEAŞ Osmanlı camisini yıktı haberi Terör örgütü DEAŞ tarihi ve manevi değerlere saldırmaya devam ediyor. Örgüt, bu defa da Irakın Musul kentindeki Osmanlı döneminden kalma tarihi Hema Kado Camisini havaya uçurdu.

DEAŞ, Irakın Musul kentindeki Osmanlı döneminden kalma tarihi Hema Kado Camisini havaya uçurdu. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, “Musulun batısına düşen ve Osmanlı döneminde yaptırılan cami, Perşembe akşamı DEAŞ tarafından patlayıcı madde ile havaya uçuruldu. Bu caminin içerisinde kime ait olduğunu bilmediğimiz bir türbe vardı. Musul halkı, her perşembe ve cuma günleri bu türbeyi ziyaret ederdi. Bu durumdan rahatsız olan DEAŞ, camiyi havaya uçurdu” dedi. Öte yandan, Irak Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, DEAŞın Asurlular döneminden kalma antik Nemrut şehrine saldırdığını ve eserlere zarar verdiğini duyurdu.

Nemrut şehrine saldırı

DEAŞ militanlarının, Musulun 35 kilometre güneydoğusunda yer alan  Asurlular döneminden (M.Ö 1244 - 1373) kalma Nemrut şehrine saldırısı sonucu tarihi mekanın enkaza döndüğü belirtildi. Açıklamada, “Örgüt militanları, Musul Müzesi ve Kütüphanesinden sonra şimdi de insanlığın ortak mirası diğer tarihi ve kültürel değerlere saldırıyor” denildi. Antik Nemrut kenti, Dicle Nehri kıyılarında bulunuyor. DEAŞ militanlarının, Nemruttaki tarihi bölgeleri buldozerlerle yıktıkları iddia ediliyor. Öte yandan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Hasan Salim, “DEAŞ, Musulu kurtarmaya yönelik Irak ordusu ve uluslararası koalisyonun operasyonu başlamadan önce bütün kültürel ve tarihi değerlere zarar vermenin derdine düştü” dedi.

Almanya'dan katılım 650ye yükseldi

Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, DEAŞa katılmak üzere Almanyadan Suriye ve Iraka giden Almanların sayısının 650ye çıktığını açıkladı. De Maizière, Almanyada,  Fransa ve Beliçikada olduğu gibi cihat için gidenlerin sayısında artış olduğunu söylerken, sadece İngitereden katılanların sayısının azaldığını vurguladı. Alman güvenlik güçlerinin ülkedeki radikal dinciler konusunda oldukça bilgili olduklarını vurgulayan bakan, giden 650 kişinin kimliklerinin hemen saptanabildiğini açıkladı. Bakan, binden fazla tehlikeli olarak sınıflandırılan aşırı dinci için, “onları da çok iyi tanıyoruz” dedi. 

‘Musula destek şart

Irak Kürt Yönetimi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, “Musulun durumu hassas ve kritiktir. Sadece Irak ordusuyla veya peşmergelerle bu iş olmaz. Uluslararası bir destek olmalı” dedi. Anadolu Ajansına konuşan Dizayi, “Peşmerge ve Kürdistan bölge hükümetinin Musulu kurtarmak için bir desteği olacak. Ama bunun için daha geniş bir plan ve proje olması lazım. Sadece Irak ordusuyla veya peşmergelerle bu iş olmaz. Uluslararası bir destek olmalı. Bunlar  konuşuluyor. Ama belli bir noktaya daha varılmadı” açıklamasında bulundu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024