Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1832 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 15:34

DEAŞ El Kaideyi parçalayıp imha etti

Büyüt
Küçült
DEAŞ El Kaideyi parçalayıp imha
Dünya Haberleri › DEAŞ El Kaideyi parçalayıp imha etti haberi

İngiliz The Guardian gazetesi bugün manşetten duyurduğu haberinde, DEAŞ terör örgütünün El Kaideyi parçalayıp imha ettiğini yazdı.

Gazete, istihbarat kaynaklarına da dayandırdığı haberinde, ABDnin de birbirleriyle savaÅŸan cihatçı gruplar arasındaki güç dengesinin deÄŸiÅŸmesi karşısında hazırlıksız yakalandığını belirtiyor.    The Guardianın manÅŸetindeki haber, gazetenin muhabirleri Spencer Ackerman, Shiv Malik, Ali Younes ve Mustafa Khalilinin imzasını taşıyor.    Gazetenin muhabirleri özel haberleri için El Kaidenin önde gelen ruhani liderlerinden ikisi ile görüşmüş.    Gerek 2013te Ä°ngiltereden sınır dışı edilen Ãœrdünlü din adamı Ebu Katada, gerekse de The Guardianın “en etkin cihatçı din adamı” olarak nitelendirdiÄŸi Muhammed el Makdisi, DEAŞın paramparça ettiÄŸi El Kaidenin artık faal bir örgüt olmadığını söylüyor.    Ebu Katada ve Muhammed el Makdisi, El Kaide lideri Eymen el-Zevahirinin komutanlarıyla bağının koptuÄŸunu belirtiyor.    El Makdisiye göre, El Kaidenin artık herhangi bir organizasyon yapısı yok ve örgütle ilgili olarak sadece bazı iletiÅŸim kanallarından ve El-Zevahiriye sadık bazı kiÅŸilerden söz edilebiliyor.   DEAÅža kanser benzetmesi    Ebu Katada ise iki yıldır El Kaideye karşı saldırıya geçen DEAŞı bir “kanser” olarak nitelendirmiÅŸ ve “örgütün kimseye saygı göstermemesinden ÅŸikayetçi”.    The Guardiandaki haberde DEAŞın esasında OrtadoÄŸunun kalbinde El Kaidenin bir kolu olarak ortaya çıktığı, 2014ten itibaren ise El Kaide ile baÄŸlarını koparıp öldürücü bir savaÅŸa giriÅŸtiÄŸi hatırlatılıyor.    Haberden bazı satırlar şöyle:  “DEAÅž liderleri, resmi Ä°ngilizce yayın organları Dabiqin altıncı sayısında El Kaideyi ‘boÄŸulmuÅŸ bir birim olarak nitelendirdi. Ayrıca faaliyet gösterdikleri topraklarda cihatçı baÅŸka hiçbir gruba müsamaha göstermeyeceklerini bildirdiler…    “DEAŞın Afganistandaki savaşçıları geçen hafta 10 Taliban mensubunu baÅŸlarını keserek öldürdükleri bildirildi. Dün de El Kaidenin Libyadaki kolu liderlerinden birinin ölümünden DEAŞı sorumlu tuttu ve misilleme sözü verdi.”    Gazetelerinin manÅŸet haberinin sahibi The Guardian muhabirleri gazetenin bugünkü sayısında ayrıca 3 sayfalık bir analize imza atmışlar.    “Darbe. DEAÅž nasıl El Kaideyi içten çökertti?” baÅŸlıklı analizde iki örgüt arasındaki mücadele ayrıntılı bir ÅŸekilde anlatılıyor. (BBC Türkçe)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024