Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2152 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 20:10

DEAŞ 3 bin kadın kaçırdı

Büyüt
Küçült
DEAŞ 3 bin kadın
Dünya Haberleri › DEAŞ 3 bin kadın kaçırdı haberi

Irak Parlamentosu Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Rihab el-Ubude, DEAŞın Irakta 2014 Haziran ayından bu yana yaklaşık 3 bin kadını kaçırdığı söyledi.

Irak Parlamentosu Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Rihab el-Ubude, “Ulaştığımız veriler, 3 bin kadının kaçırıldığını gösteriyor. Bu kadınların çoğunluğu, DEAŞın geçen sene haziran ayında Musul ile ülkenin doğu ve batı kesimindeki geniş bölgeleri ele geçirmesinden bu yana geçen sürede kaçırıldı” dedi.    Şu ana kadar serbest kalan kadınların sayısına ilişkin kesin veriler bulunmadığını ifade eden Ubude, bu kişilerin, toplumsal nedenlerle isimlerini resmi kurumlara kaydettirmekten çekindiğini belirtti. Ubude, bu süreçte yüzlerce çocuğun da kaçırıldığını vurguladı.    DEAŞın, Haziran 2014te Musulu ve ardından diğer bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor.   

 

Şii milisler ve Peşmerge Güçleri tarafından desteklenen Irak ordusu, DEAŞın ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABDnin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor. 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024