Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2089 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

DEAŞ 200 kişiyi kurşuna dizdi

Büyüt
Küçült
DEAŞ 200 kişiyi kurşuna

DEAŞ mensupları Musulda yaklaşık 200 Ezdi Kürdü kentin batısındaki kırsal bölgeye götürerek kurşuna dizdi. Katledilenler arasında kadın ve çocuklar da var.

BasNewsin geçtiği haberde, PDK Dicle İlçe Teşkilatı Sözcüsü Hasan Xelo, DEAŞ mensuplarının dün öğleden sonra Musulda rehin tuttukları 200 Ezdi Kürdü, kentin batısındaki Mehelebye kırsalına götürüp kurşuna dizdiğini  söyledi.    Xelo katledilenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi.    Hasan Xelo Ezdi Kürdlerle birlikte Şii Arapların da katledildiğini ancak sayılarını netleştiremediklerini de aktardı.    Öte yandan Musul Valisi Esil Nuceyfi de kişisel facebook hesabı üzerinden DEAŞın Musulda yüzlerce Ezdiyi infaz ettiğini belirtti.    DEAŞ örgütü 3 Ağustos 2014te Şengali işgal etmiş yüzlerce Ezdi Kürdü öldürmüş ve bir çoğunu da kaçırmıştı.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024