Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1951 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

Danimarkada İslam karşıtı o afişe büyük tepki

Büyüt
Küçült
Danimarkada İslam karşıtı o afişe büyük
Dünya Haberleri › Danimarkada İslam karşıtı o afişe büyük tepki haberi

Danimarkada 15 Eylülde yapılması gereken seçimler öncesinde bir partinin seçim kampanyalarında İslm karşıtı seçim afişi kullanması hem parti içinden hem de Müslümanlardan tepki aldı.

AA Danimarkada yaklaşan genel seçimler öncesinde Muhafazakar Halk Partisi in seçim kampanyasında kullandığı İslam karşıtı afiş ülkede tepkiye yol açtı.   Danimarkadaki siyasi partiler henüz tarihi kesinleşmeyen ancak en geç 15 Eylülde yapılması gereken genel seçimler öncesinde seçim kampanyalarına başladı.   Muhafazakar Halk Partisi in Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Kopenhag ve Aarhus gibi büyük kentlerdeki ilan panoları ve otobüs duraklarına astığı Stop Nazi İslam isme (Nazi İslamcılığını durdur) yazan afiş, hem ülkede yaşayan Müslümanlar hem de partililerin tepkisini çekti.   Müslümanlar sosyal medyada Muhafazakar Halk Partisi e ağır eleştiriler yöneltirken, parti içinden de bu söylemin çok gereksiz olduğu ve halk arasında kutuplaşmaya yol açacağı yorumları yapıldı. Partinin resmi Facebook sayfasında konuyla ilgili Bir daha asla Muhafazakarlar, Bu kadar düşebiliyor olmanızdan dolayı utanmanız gerekir gibi binlerce yorum yazıldı.   Partinin birçok üyesi de kendi partilerine eleştirilerde bulundu. Muhafazakarların kalesi olarak bilinen Frederiksbergde belediye meclis üyesi olan Flemming Brank, Bu söylem birçok Müslümanı rahatsız edebilir. Bunu düşünmüş olmaları gerekirdi. Bence aşırıya kaçmış bir söylem diye konuştu.   Frederiksberg belediyesinden bir başka belediye meclis üyesi Pernille Höxbro da Ülkeyi birleştirmek yerine dağıtmış oluyoruz. Danimarka ın ve Danimarka halkının ihtiyaç duyduğu şey bu değil. Ben de bir Muhafazakar Halk Partisi üyesiyim ve partimin herkese hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum yorumunu yaptı.   Muhafazakar Halk Partisi lideri Sören Pape Poulsen, tepkiler üzerine Danimarkada çok küçük bir kesim de olsa Nazi İslamcılar bulunduğunu iddia etti. Poulsen, Bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Nazilerle ortak yönleri çok çünkü onlar da Yahudileri dünyadan silmek istiyorlar. Bence bu afiş yerinde olmuş diyerek kampanyayı savundu.   Afişi savunanlar arasında partinin eski milletvekili ve yeni dönemde de aday olan Filistin asıllı Naser Khader de yer aldı. Khader, Aşırıcılar 1930lu yıllardaki faşizm ve nazizmden ilham alıyor, yani benzer yanları çok. Bu konuda parti olarak mücadele etmemiz çok normal diye konuştu.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024