Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2699 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2015 - 20:18

Çinin korkutan savunma bütçesi: 145 milyar dolar

Büyüt
Küçült
Çinin korkutan savunma bütçesi: 145 milyar
Dünya Haberleri › Çinin korkutan savunma bütçesi: 145 milyar dolar haberi

Çin, savunma bütçesini bu yıl içinde yüzde 10 oranında arttıracağını bildirdi. Çinin savunma bütçesi bu artışla yaklaşık 145 milyar dolara çıkacak.

Çin, savunma bütçesini bu yıl içinde yüzde 10 oranında arttıracağını bildirdi.    Çinin savunma bütçesi bu artışla yaklaşık 145 milyar dolara çıkacak.    20 yıldır savunma bütçesini düzenli olarak arttıran Çin, ABDden sonra askeri harcamalara en fazla kaynak ayıran ülke.    Ancak yine de ABD ile arasında büyük bir fark bulunuyor.    Çinin askeri harcamaları geçen yıl da yüzde 12,2lik bir artışla 130 milyar dolara çıkmıştı.    Denizaltılar ve stealth uçakları gibi yüksek teknoloji ürünü askeri donanıma yatırım yapan Çin, savunma bütçesindeki artışın orduyu modernleştirmekte kullanıldığını bildiriyor.    Bu yılki artışı açıklayan hükümet sözcüsü Fu Ying, “geride kalanlar zorbalığa uğrar” diyerek Çinin tarihten aldığı dersi unutmadığını söyledi.    Ancak Çinin savunma bütçesine sürekli yatırım yapması bazı komşu ülkelerin kaygılanmasına yol açıyor.    Çin ile sınır anlaşmazlığı olan Japonyanın da son üç yıldır askeri harcamalarını arttırdığı dikkat çekiyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024