Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1989 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 08:41

Çinden DEAŞ ile mücadeleye destek

Büyüt
Küçült
Çinden DEAŞ ile mücadeleye
Dünya Haberleri › Çinden DEAŞ ile mücadeleye destek haberi Çin Devlet Müşaviri Yang Jiechi, ülkesinin, terör örgütü DEAŞle mücadelede Irakı askeri ve siyasi açıdan desteklemeye hazır olduğunu belirtti.
Jiechi, resmi ziyarette bulunduÄŸu Irak'ta CumhurbaÅŸkanı Fuat Masum, BaÅŸbakan Haydar el-Ä°badi ve Irak Meclis BaÅŸkanı Selim el-Cuburi ile bir araya geldi.   CumhurbaÅŸkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jiechi, Masum ile yaptığı görüşmede "Çin Halk Cumhuriyeti, DEAÅž'le mücadelede Irak'a askeri, güvenlik ve siyasi alanda destek saÄŸlamaya hazırdır" ifadesini kullandı.   CumhurbaÅŸkanı Masum ise aÅŸiret milisleri ve PeÅŸmerge güçleri tarafından desteklenen Irak güçlerinin DEAÅž'e karşı yürüttüğü pek çok operasyonda "zafer kazandığını" aktardı.   Irak ile Çin arasında iÅŸbirliÄŸini güçlendirmeyi umut ettiklerini kaydeden Masum, "Terörle mücadelede askeri ve enformasyon alanında iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmenin zorunluluÄŸuna" dikkati çekti.   BaÅŸbakan Ä°badi de Çin ÅŸirketlerinin Irak'taki faaliyet alanının geniÅŸletilmesini istediklerini belirterek "Irak'ın pek çok ili güvenli, ÅŸirketler buralarda yatırım yapabilir. Irak'ın pek çok sektörde devasa yatırımlara ihtiyacı var" ifadesini kullandı.   Meclis BaÅŸkanı Selim el-Cuburi, Jiechi ile görüşmesinde, iki ülkenin askeri iliÅŸkileri hafif silah, bilgi ve teknoloji alanlarında geliÅŸtirmeyi hedeflediÄŸini kaydetti.   Resmi verilere göre Irak ile Çin arasındaki yıllık ticaret hacmi 24 milyar doları buluyor. Irak'ta yaklaşık 25 büyük Çin ÅŸirketi petrol, enerji, iletiÅŸim ve elektrik alanlarında faaliyette bulunuyor.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024