Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2535 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 12:43

CIA, Appleın Peşinde!

Büyüt
Küçült
CIA, Appleın

The Intercept dergisinin eski NSA sistem analisti Edward Snowdenın ortaya attığı yeni bir iddia gündeme oturdu.

Sızdırdığı belgeler ile büyük bir üne kavuşan Snowdenın ortaya attığı yeni iddiaya göre CIA, Apple cihazlarını korsan saldırılardan koruyan güvenlik sistemini devre dışı bırakmak için çalışmalar yürütmüş.

CIAın çalışmasının başarıya ulaşıp ulaşmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Söz konusu belgede CIAın bu alandaki çalışmasına 2006 yılında, yani Steve Jobsın ilk iPhone modelini tanıtmasından bir yıl önce başladığını belirtiyor. 2006 € 2013 yılları arasında yürütülen çalışmalar kapsamında konunun Jamborees adında gizli bir konferansta ele alındığı bilgisine de yer veriliyor.

Haziran ayında Snowden tarafından sızdırılan belgelerde NSA (Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi) tarafından geliştirilen Prisim isimli yazılım sayesinde 2007 yılından beri Microsoft, Yahoo, Google ve Facebookun sunucularına girebildiği ve buadan bilgi toplayabildiği iddia edilmişti. Bahsi geçen belgede Appleın Prisimçalışmalarından haberdar olduğu ve NSA ile beraber çalıştığı da öne sürülmüştü.

CIAin 2006 € 2013 yılları arasındaki eylem planını içeren belgelerin ortaya çıkmasının ardından CIA ve Applecephelerinden konuyla ilgili bir resmi açıklama gelmemişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024