Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2194 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Cenevredeki Suriye görüşmeleri uzatıldı

Büyüt
Küçült
Cenevredeki Suriye görüşmeleri
Dünya Haberleri › Cenevredeki Suriye görüşmeleri uzatıldı haberi

BM, Cenevrede 5 Mayısta başlayan ve 5 ila 6 hafta sürmesi hedeflenen Suriye görüşmelerinin, Temmuz ayına kadar uzatıldığını açıkladı.

AA

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM), Cenevrede 5 Mayıs a baÅŸlayan ve 5 ila 6 hafta sürmesi hedeflenen Suriye görüşmelerinin, Temmuz ayına kadar uzatıldığını açıkladı.

BM Cenevre Ofisi den yapılan açıklamada, Cenevrede 5 Mayıs a baÅŸlayan ve ülkenin içinde bulunduÄŸu durum ile siyasi dönüşüm sürecine nasıl geçileceÄŸinin tartışıldığı Suriye görüşmelerinin, Temmuz ayına kadar sürmesinin planlandığı açıklandı ve görüşmelerin sona ereceÄŸi net bir tarih verilmedi.

Açıklamada BM Suriye Ã–zel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyedeki çatışmalar ne kadar erken sona ererse daha çok hayat kurtarılacak. Tarihi öne çekecek sorumluluk da tüm Suriyelilere, bölgesel ve uluslararası aktörlere düşüyor ifadesini kullandı.

Mistura, Cenevredeki Suriye görüşmeleri, taraflarla ayrı ayrı yürütülen ve Cenevre Bildirisi in iÅŸlevselleÅŸtirilmesi için gerçekleÅŸtirilen bir süreç deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Elçiler, temsilciler ve uzmanlar seviyesinde 5 Mayıs a baÅŸlayan ve taraflarla ayrı ayrı yapılan Suriye görüşmelerinin 2 ay sürmesi bekleniyor.

Mistura, Cenevredeki Suriye görüşmeleri baÅŸlamadan önce yaptığı açıklamada, görüşmelere rejim dışında 40ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiÄŸini ve bunlar arasında Suriyeye komÅŸu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi Ã¼yesi ülkeler, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurbanlar, siviller, diasporalar ve dini liderler bulunduÄŸunu ifade etmiÅŸti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024