Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2079 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 17:27

Cenevrede Suriye toplantısı yapıldı

Büyüt
Küçült
Cenevrede Suriye toplantısı
Dünya Haberleri › Cenevrede Suriye toplantısı yapıldı haberi Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevredeki Suriye görüşmeleri kapsamında Türkiyeden görüşmelere dahil olan Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdürü Can Dizdar ile bir araya geldi.
AA

BM Cenevre Ofisi'nde Mistura ile görüştükten sonra AA muhabirine açıklamada bulunan Dizdar, "Mistura ile samimi ve içerikli bir görüşme gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Dizdar, "Mistura ve beraberindeki BM ekibine, Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin Cenevre Bildirisi'nin daha fazla vakit kaybedilmeden ve tam olarak uygulamasının önemini izah ettim" dedi.

Suriye'de, merkezinde Suriye halkının yer aldığı, ülkeye kalıcı istikrar getirecek siyasi dönüşüm sürecinin bir an önce gerçekleştirilmesinin altını çizen Dizdar, BM'ye bu yöndeki görüş ve beklentileri aktardığını söyledi.

Mistura, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgede önemli bir aktör olduğunu ve Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılacağını belirtmişti.

Elçiler, temsilciler ve uzmanlar seviyesinde 5 Mayıs'ta başlayan ve taraflarla ayrı ayrı yapılan Suriye görüşmelerinin 4 ila 6 hafta sürmesi bekleniyor.

Mistura, Suriye görüşmelerine rejim dışında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğini ve bunlar arasında Suriye'ye komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurbanlar, siviller, diasporalar ve dini liderler bulunduğunu ifade etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024