Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2540 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2015 - 06:00

Cemil Çiçek: Akıncıdan iktidar sorumluluğuna uygun davranış bekliyoruz

Büyüt
Küçült
Cemil Çiçek: Akıncıdan iktidar sorumluluğuna uygun davranış
Dünya Haberleri › Cemil Çiçek: Akıncıdan iktidar sorumluluğuna uygun davranış bekliyoruz haberi TBMM Başkanı Çiçek, KKTC yeni Cumhurbaşkanı Akıncıya ilişkin, Daha önce de benzer olaylar yaşandı, Akıncının iktidar sorumluluğuyla hareket edeceğini bekliyorum dedi.
Saadet Oruç

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan süreci Stara değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncının iktidar sorumluluğuyla hareket edeceği beklentisinde olduğunu söyledi.

Krize gerek yok

TBMM Başkanı, “Daha önce de başka adaylar için benzer şeyler söylendi. Ancak iktidara gelince daha sorumlu davranıldı” dedi.

Cemil Çiçek, Starın Akıncının Rum lider Nikos Anastasiadis ile Cumartesi günü yapmayı planladığı görüşmeye ilişkin sorusunu ise şöyle yanıtladı: “KKTCde ve Türkiyede şöyle bir gelenek vardır. Seçimlerden sonra Türkiyede her cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanı ilk ziyaretini KKTCye ve Azerbaycana yapar. KKTCde de ilk ziyaret Türkiyeye yapılır. Bu geleneği Akıncı da bilir. Cumhurbaşkanlığı kayıtlarında da vardır bu gelenek. Birileri ile barışacağım diye, başkalarıyla darılmanın anlamı yok.”

50 yıllık dosya

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Anastasiadisın Cumartesi günü bir araya geleceği yönünde haberler geldi. Akıncının Türkiyeye gerçekleştireceği ziyaretin zamanı ise henüz netleşmedi. TBMM Başkanı yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun Filistin sorunu ile birlikte Birleşmiş Milletlerin önünde bulunan ve çözülmeyi bekleyen iki önemli dosyadan birisi olduğunu hatırlattı. Bugünkü çözümsüzlüğün sorumlusunun Kıbrıslı Rumlar ile birlikte 2004 yılında tek taraflı bir adım atarak Kıbrıs Rum yönetimini ABye alan Brüksel olduğuna dikkat çekti. Cemil Çiçek çözümün bugüne kadar atılan adımların üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, her şeye yeni baştan başlanmaması gerektiğini dile getirdi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024